Meny Stäng

Husbuss på norska serpentinvägar

Annons

Vi har fått ta del av en hisnande berättelse från Karin och Erik, som kört en amerikansk husbuss på norska serpentinvägar. I februari i år körde de en Mandalay från Bergen till Sverige, för American Motorhomes.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Den närmaste vägen mot Oslo var inte aktuell på grund av snöläget på fjället, och istället blev det en liten väg över Stavanger, ner mot Kristiansand och vidare mot Oslo. Och den vägen var minsann varken bred eller rak! Här är ett utdrag ur deras berättelse.

Karins och Eriks berättelse

Nästa passage, som kostade en slant, var en tunnel som ska vara en utav de längsta och djupaste i världen, 260 meter under havet med en längd utav 7800 meter. Det var en lång nedförsbacke och en lika lång uppförsbacke, inga problem för Mandalayen.

Från Stavanger mot Kristiansand tog vi kustvägen, dimman förföljde oss. Vi stannade och kunde höra havet och se vågorna närmast kusten. Plötsligt den första mars klockan tio minuter över tio lättade dimman och det öppnade sig ett underbart vackert kustlandskap med djupa fjordar och höga berg, helt enormt vackert.

Den amerikanska husbilen fick bekänna färg på de här vägarna, serpentinvägar á la alperna. Tur att jag har tränat på den typen av vägar tidigare. Karin bara njöt utav utsikten och var glad att hon kunde koncentrera sig på fotografering genom bilens rutor. Tur att det inte var turistsäsong med massor av trafik, på många ställen fick bara vi plats, Karin hjälpte mig att kolla så det var fritt i kurvor och trånga passager.

Resa till England

I slutet av maj reser Karin och Erik vidare till England med sin egen husbil, en Monaco Dynasty, för att flytta runt amerikanska husbussar som Stingray RV hyr ut i Europa. Kanske får vi ta emot fler spännande rapporter då!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev