Meny Stäng

Nairobi – Kisumu

Roses mamma bor i en by som ligger 6 mil utanför Kisumu. Det är inte så otroligt långt, men på grund av vägkvalitén tog det en hel dag att köra dit (ca 12 timmar) och en hel dag tillbaka. På många ställen byggs nya vägar, men under tiden får man köra vid sidan av vägen …

Lång väg

Det blev en lång resa. Ibland är vägkvaliteten utmärkt, men när man får köra vid sidan om vägarna tar det desto längre tid. Ibland stannade vi också för att handla olika saker av olika stammar: bananer av en stam, höns av en annan.

Chaufför Kenya

Roses kusin Tom,vår chaufför, med en svensk tröja

Lunchpaus med inälvor

Vi var naturligtvis också tvungna att stanna för att äta. Det blev ett stopp vid ett enkelt grillställe, där vi serverades … grillade getinälvor. Ingen av oss är speciellt kräsen, men tarmar är … lite segt, om man säger så. Eller så är vi inte vana helt enkel. Leverbitarna smakade i alla fall bra.

Kenya butchery

På vägen dit stannade vi vid ett grillställe…