Meny Stäng

Hesselby slott i Stockholm

Sommaravslutning på jobbet igår – på Hesselby slott. Och nej, det är inte jag som stavar fel. Slottet har nyligen bytt ägare och ändrat ä till ett ursprungligt e. Det här är ett ganska litet 1600-talsslott som beboddes av släkten Bonde fram till 1931 då Stockholms Stad köpte slottet och marken för att bygga förorterna Hässelby och Vällingby.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hotell, konferens och middag

På Hesselby slott kan man bo över i slottets olika “artistrum”, ha konferens eller äta middag, vilket vi gjorde. Och jag måste säga att maten höll hög klass! Varje vecka finns en ny 4-rätters meny komponerad av den prisbelönte kocken Fredrik Juhlin, och inspirerad av gamla tiders slottsmiddagar.

Vår meny

Som första förrätt fick vi en grön tomatsoppa med salmalax, pilgrimsmussla, äpple och libsticka, serverad i en liten glasburk. Därefter följde sylta på kalv och prästost, hängmörad biff med sparris och jordgubbar tillagade på fyra vis. Inte pjåkigt alls …

Hesselby slott

Prenumerera på vårt nyhetsbrev