Meny Stäng

Är semesterbilder skryt?

Annons

Ving har genomfört en undersökning som visar att det är populärt att uppdatera sociala medier under semestern. Mer än 6 av 10 Ving-resenärer gör uppdateringar dagligen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Dessa bilder läggs ut

Helst lägger man upp utflyktsbilder (67 procent), badbilder (41 procent) och matbilder (38 procent). Om man delar med sig av resplaner innan man åker gör man det för att inspirera andra till att resa (52 procent), berätta att man kan vara svår att nå (15 procent) eller för att skryta om sin resa (14 procent).

“Så skryter vi om semestern”

GP refererar till Vings undersökning och skriver “Så skryter vi om semestern”. Och det får mig att fundera: när är det skryt att lägga upp bilder från en resa? Att göra utlandsresor är något som har relativt hög status i vårt samhälle, så på det sättet kan jag köpa att det kan användas som skryt. Samtidigt, om man nu använder sociala medier, då vill man väl kommunicera kring det som händer i ens liv? Särskilt kring sådant som känns roligt och spännande?

Och vad är i så fall skillnaden mellan att berätta om semestern på Facebook och att berätta om den i fikarummet på jobbet? Personligen tycker jag att det är roligt och spännande att höra om andras resor och jag blir sällan provocerad av att det skulle vara skrytigt, men det kan ju kanske bero på hur det framförs …? Vad säger du? Tycker du att det kan vara skryt att ladda upp semesterbilder på sociala medier, och vad är det i så fall som gör att det blir skryt?

Zanzibar
Här kommer en lite “skrytig” bild från Zanzibar där vi var 2008 – drömmer mig bort från kylan en stund och tillbaka dit!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev