Meny Stäng

Peter ritar husbåt – imorgon är den vår

Annons

Nu har vi packat nästan allt, och nu sitter vi nästan bara och väntar på att det ska bli torsdag så att vi kan påbörja flytten till husbåten. Men gissa vad Peter inte har packat ännu? Jo, sina papper och färgpennor. Nu sitter han i köket och ritar på husbåten, för att få till alla färger och detaljer. Idéerna sprutar vill jag lova!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bygglovsansökan är klar

Efter 14 timmar i sträck har vi nog fått ordning på ritningarna till bygglovet. Vi vill göra allt på rätt sätt, för det finns också en värdehöjning framöver, om alla papper och bygghandlingar finns på båten. Vi fick en läsare som tyckte att vi bara är landkrabbor och att vi inte ska hålla på med husbåt och ritningar. Positiv kille …?

Kontraktet är påskrivet

Idag har vi också skrivit på hyreskontraktet med Pampas Marina, där husbåten ligger. Vi köper ju båten, men vi hyr kajplatsen, så det är två olika kontrakt. Imorgon bitti är det möte med säljaren hos mäklaren, för betalning och överlåtelse av nycklar. Och sedan är båten vår!

Vi kommer att åka till marinan direkt efter köpet, tillsammans med säljaren. Han ska visa oss lite praktikaliteter i båten, som kan vara bra att veta gissar vi. Sedan hyr vi släp och börjar köra över grejor!

Peter ritar husbåt
Peter ritar husbåt

Vin på datorn

Själv är jag utan dator efter efter att jag spillt vitt vin på den … Jag stängde snabbt av den, vände upp och ner på den och hällde okokt ris över tangentbordet. Men det vill ändå inte fungera, så nu är den på service. Jag är alltså utan bloggdator nu och försöker blogga från min iPhone …

Helenas dator dränkt i okokt ris - vi hoppas att den ska repa sig...
Min dator dränkt i okokt ris …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev