Meny Stäng

Rekordmånga husbilar

De senaste tio åren har antalet husbilar i Sverige mer än fördubblats. Det första kvartalet i år visar på en fortsatt uppgång av nyregistrerade husbilar, med 11 procent.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Husvagnstätast i Europa

Sverige är redan husvagnstätast i Europa med 294 husvagnar per 10 000 invånare. För husbilar kommer vi på en andraplats med 69 husbilar per 10 000 invånare. Drygt 1 miljon svenskar åker på semester i husvagn eller husbil varje år. Det här rapporterar HRF, Husvagnsbranchens riksförbund, som också berättar om två trender:

Trend 1: Moderna och bekväma fordon

Moderna husvagnar och husbilar är både bekväma och utrustade med all tänkbar teknik. Många har WiFi, centraldammsugare och golvvärme. De mobila hemmen liknar allt mer de permanenta. ”Det går att bygga in de flesta tekniska finesser som man har i villan eller lägenheten”, säger Tomas Haglund, ordförande i HRF.

Trend 2: Kompakta husbilar

Samtidigt som många husbilar är stora finns en trend mot mer kompakta fordon. Många väljer att köpa en inredd skåpbil. ”De här nya hybriderna är riktigt smarta. De har all tänkbar bekvämlighet inomhus men är ändå smidiga att köra, tar sig fram överallt och dessutom drar de mindre bränsle. Det är inne med compact living även inom husvagnbranschen”, säger Tomas Haglund.

Husbilar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev