Meny Stäng

Camping och brandsäkerhet

Bränder är ett aktuellt ämne just nu, tyvärr. Högsta prioritet är förstås att få bukt med den hemska skogsbranden i Västmanland. Men det är förstås också viktigt att förebygga framtida bränder. Campingar är tyvärr inte helt bra ur brandsäkerhetssynpunkt, om man ska tro Sveriges Radio …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Säkerhetsavstånd hålls inte

I räddningsverkets allmänna råd om brandskydd vid campinganläggningar slås det fast att det ska vara minst 4 meter mellan varje husvagn/husbil, och husvagnar bör vara placerade med draget utåt. Men när de lokala radiostationerna gav sig ut för att kolla fanns det flera campingar där husvagnarna bara stod en meter ifrån varandra. Inte helt bra ur brandsäkerhetssynpunkt …

Kan bli åtalad

Enligt Sveriges Radio är säkerheten alltså inte alls vad den borde vara. P4 Halland tar upp samma nyhet, och Fredrik Borgström, brandingenjör på räddningstjänsten i Halmstad säger ”Skulle det hända nånting, till exempel en omfattande brand på en camping som kanske till och med orsakar dödsfall så kan faktisk verksamhetsutövaren bli åtalad”. Hur tycker ni att det brukar vara på campingar? Och förresten … hur är det på ställplatser egentligen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev