Meny Stäng

Reseplanering för Balkan

Just nu ägnar vi oss åt reseplanering för Balkan. Vi sitter där vi sitter just nu, i väntan på det gröna kortet som vi hoppas ska komma med posten, och som ska ta oss genom gränskontrollerna utanför EU. Som tur är befinner vi oss på en trevlig camping vid den fina sjön Ohrid i Makedonien. Vad vi gör? Läser, skriver, tvättar bil … och reseplanerar!

Planer kan ändras

Reseplaneringen innan vi lämnade Sverige i slutet av november 2014 var minst sagt luddig. Vi hade bestämt att vi skulle köra till Normandie på Frankrikes västkust och sedan följa kusten runt Europa. Resten var oklart. När vi stod på ställplatsen i Albufeira i Portugal kom Peter på att det vore kul att öluffa – Korsika, Sardinien, Sicilien. Sagt och gjort!

När vi senare stod på ställplatsen i Pozzallo på Sicilien, frågade ägaren ”Varför tar ni inte färjan till Grekland eller Albanien och tar den vägen upp?” Sagt och gjort! Vi är väldigt nöjda med resan hittills, och du som inte hängt med från början kan se en sammanfattning (t.o.m. 10 juli) här.

Tre månader kvar av resan

Nu står vi vid Ohridsjön i Makedonien och har tre månader kvar av vår årslånga resa. Så vart ska vi åka nu då? Det som i första hand hägrar efter Makedonien är Montenegro och Kroatien. Däremot har vi dividerat lite om vägen dit.

Snedda genom bergen i Kosovo och komma in i Albanien högre upp, eller åka en kortare och smidigare väg tillbaka genom Albanien? Hur som helst – nu vill vi gärna ha dina bästa tips om Montenegro och Kroatien!

Månen över Ohridsjön igår kväll
Månen över Ohridsjön igår kväll

Prenumerera på vårt nyhetsbrev