Meny Stäng

Resor och möten – på camping i Makedonien

Annons

En av de bästa sakerna med att resa är ju som bekant mötena med människor. Det är spännande att träffa lokalbefolkningen, men det är också intressant att träffa andra resenärer! Kanske har det varit lite extra roligt sedan vi kom med båten från Italien till norra Grekland och därifrån till Albanien och Makedonien. De flesta campare vi möter här pratar engelska och många har intressanta erfarenheter och restips att dela med sig av.

Norska campinggrannar

Två kvällar i rad har vi umgåtts med våra supertrevliga norska campinggrannar här på Sunset camping i Makedonien, Tom Erik och Gunn Marie. De är ute på ett halvårs resa med sin husbil och har bland annat hunnit utforska de norra delarna av sitt eget hemland samt St Petersburg, Baltikum, Polen och Slovenien.

Nu siktar de på ”øyhopping i Hellas” (öluff i Grekland), som det så fint heter på norska. Du kan kika på deras blogg från resan här. Vi har verkligen haft två riktigt trevliga kvällar, och dessutom har vi för ovanlighetens skull fått prata svenska med andra än varandra!

Fler campare och resenärer

Vi har också träffat många andra campare och resenärer. I Grekland träffade vi svenska Leif och hans italienska fru och fick höra om deras intressanta erfarenheter från bland annat Montenegro, Kosovo, Makedonien och Albanien (du hittar Leifs blogg här).

I Albanien träffade vi ett ungt polskt par som tältade sig igenom Balkan och en tysk familj med tre småbarn som gjorde en spännande äventyrsresa i en pytteliten van med uppfällbart tak.

Makedonien

Här i Makedonien har vi bland annat träffat ett tyskt par som reser med en Bocklet husbil (de kan nog ta sig fram överallt!) och ett tysk-serbiskt par som berättade om hur knepigt det kan vara att semestra i området med serbiska nummerplåtar på bilen.

Många ogillar serber efter kriget och vissa länder vågade de över huvud taget inte besöka! (Ja, man inser att det är bekvämt att vara svensk …) Vi avslutar med en bild från middagen på campingrestaurangen igår, som vi intog tillsammans med Tom Erik och Gunn Marie.

Melon och honung
Melon och honung – campingrestaurangen bjuder på något litet sött efter middagen

Läs mer: Reseplanering för Balkan

Läs mer: Resa till Makedonien – din guide till Makedoniens resmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev