Meny Stäng

Delikatesser och bakverk i Åbo saluhall

Gillar du mat och funderar på att resa till Åbo? Då ska du definitivt planera in ett besök på Åbo saluhall, eller Kauppahalli som den heter på finska. Här hittar du allt från fisk och skaldjur till karelska piroger och bakverk. Vi passade på att prova två lokala specialiteter som vi varmt kan rekommendera!

Fisk, skaldjur och andra delikatesser

Vi älskar fisk och skaldjur, så det är ofta det som lockar mest när vi botaniserar i en saluhall. I Åbo saluhall hittade vi bland annat till butiken Herkkunuotta, där det fanns gott om färsk, rökt och inlagd fisk, men också rom, ostron, patéer och olika fiskkakor. Väldigt spännande att botanisera här!

Vi fick smaka en helt grymt god röra gjord på gäddrom. Det låter kanske ovanligt, men var verkligen såååå gott! Den här röran är nästan ett måste att prova om du befinner dig i krokarna vid tillfälle! Självklart hittar du många andra delikatesser i saluhallen också, såsom kött, korvar, ostar, karelska piroger och ryska blinier.

I fiskdisken på Herkkunuotta
I fiskdisken på Herkkunuotta i Åbo saluhall
Snittar med grovt bröd och gäddröra från Herkkunuotta
Snittar med gäddromsröra från Herkkunuotta

Konditori och restauranger i Åbo saluhall

Piece of cake, som ligger inne i Åbo saluhall, anses vara det bästa konditoriet i Åbo, och om du gillar bakverk kan du verkligen få ditt lystmäte här. Vi provade en bakelse med choklad och blåbär som är en specialitet för just det här konditoriet – yummy!

Men det fanns förstås en hel del annat också, som du ser på bilden. Det finns också flera lunchrestauranger inne i saluhallen och längs den ena långsidan finns sittplatser i något som ser ut precis som riktiga tågvagnar.

Bakverk på Piece of Cake i Åbo saluhall
Bakverk på Piece of Cake i Åbo saluhall
Choklad- och blåbärsbakelse på Piece of cake
Choklad- och blåbärsbakelse på Piece of cake

Prenumerera på vårt nyhetsbrev