Meny Stäng

Gävle tur och retur – en jobbresa över dagen

Annons

Man behöver inte alltid resa långt för att känna att man är ute och reser! Igår gjorde jag en liten tripp till Gävle i ett jobbärende. Jag bjuder på några bilder från ett Gävle i snöslask … och så har jag en liten fråga till dig som har erfarenhet av att åka tåg eller buss mellan Stockholm och Gävle.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Gävle i januari

Vad gör man i Gävle i januari? Som du kanske minns så blev jag av med min tillsvidaretjänst med folkhälsoarbete inom Stockholms läns landsting under vår 1-åriga resa runt Europa. Sedan jag kom hem har jag istället tagit olika uppdrag. Just nu jobbar jag i första hand med en intervjustudie på Karolinska Institutet.

Igår höll jag en föreläsning på Gävle högskola, och det kommer kanske bli lite mer uppdrag via den högskolan i framtiden också. När jag ändå var i stan passade jag på att promenera längs den fina Gävleån och ta en sushi i stan. Sedan blev jag överraskad av hur otroligt krångligt det visade sig vara att boka en biljett hem igen…

Gävleån
Gävleån i töväder

Att resa Stockholm – Gävle

Hur åker man enklast och billigast mellan Stockholm och Gävle? Jag tog tåget på morgonen och det kostade strax under 200 kr. När jag skulle hem visade sig tågbiljetten kosta över 500 kr enkel resa! Jag fick en smärre chock, men lyckades med hjälp av internet komma fram till att jag kunde ta mig hem med SGS bussen för 160 kr.

Det hade ju varit toppen att gå in på ett biljettkontor och fråga efter hjälp, men något sådant finns inte på Gävle station! Det enda som finns är en dator där man själv kan söka biljetter och betala med kort och e-legitimation. Jag känner mig som en gnällig gammal tant just nu, men det är så trist när det inte finns riktiga människor att prata med!

Nåväl, eftersom jag kommer åka hit fler gånger undrar jag om någon vet hur det är bäst att åka, och vilka biljetter man ska boka för att det ska bli så billigt och smidigt som möjligt?

Gävle tågstation
Tågstationen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev