Meny Stäng

On the road again

I fredags tog vi tåget till Arboga för att hämta hem vår husbil FREEDOM. Husbilen har stått inomhus i vinter och våra snälla vänner Thore och Catta i Arboga hjälpte oss att ta den till besiktningen på morgonen innan vi kom fram. Dessvärre gick inte husbilen igenom på en gång, och det blev plötsligt väldigt bråttom att fixa fram reservdelar …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Besiktning av husbilen

Husbilen gick inte igenom besiktningen, och vi fick beskedet att den hade ojämna bromsar och dåliga bromsbelägg. Thore var snäll och lovade hjälpa oss att byta till nya belägg samma dag, men kunde inte få tag på några i hela Arboga.

Han ringde oss tre timmar innan vårt tåg gick från Stockholm och sa att vi måste få tag på bromsbelägg i Stockholm och ta med oss. Vi lovar att det blev fart på oss! Det var inte helt enkelt, men vi lyckades med vårt uppdrag och till slut satt vi på tåget.

I Arboga åkte vi direkt till FREEDOM och bytte bromsbelägg snabbt som attan. Sedan blev det återbesiktning, och vips så blev det grönt och godkänt. Stort tack till våra fina vänner för hjälpen! Har du förresten sett deras coola husbil Indepenence?

Våra vänner Catta och Thore med husbilen Independence
Våra vänner Catta och Thore med husbilen Independence
Kolla vad som stod i samma garage när vi fixade bromsarna - Batmobil!
Kolla vad som stod i samma garage när vi fixade bromsarna – Batmobil!

Städning och klart för vägen

Vår husbil har varit med om en hel del och om vi ska vara ärliga finns det lite skavanker här och där. Folieringen är repad efter att vi kört på smala grusvägar med trång växtlighet och diverse reparationer skulle behövas: fotsteget går inte att använda, ena spisplattan är trasig, ett fönster är sprucket och lagat med lim och så vidare.

Det mesta får vänta lite till, men nu är bilen i all fall besiktad och klar för vägen! Dessutom har vi städat och tvättat av husbilen, både invändigt och utvändigt. Imorgon kan du se oss on the road – från Arboga till Stockholm!

Peter tvättar av husbilen på utsidan
Besiktning av husbilen och vårstädning

Läs gärna mer på FREEDOMtravel om husbilsliv och reparationer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev