Meny Stäng

Ibland måste man städa husbil

Annons

En husbil är ju ett hem så den måste förstås städas då och då, vilket vi tycks ha glömt bort på sista tiden, haha. I helgen ska vi och husbilen på bröllop i skärgården. Då blir vi dessutom flera som ska bo i husbilen, så nu måste det städas …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Städning inför Bröllopshelgen

Vi bodde i husbilen 365 dagar förra året och det märks. Det finns en hel del som är trasigt (fotsteget, reglaget på kylskåpet, ena spisplattan o.s.v.) och trots att vi städat ur bilen känns den inte riktigt ren. I år har vi ju inte använt den så mycket heller …

I helgen ska vi på Peters brorsdotters bröllop i skärgården och då kommer både vi och Robin och Alexandra (Peters son med fru) bo i husbilen. Så nu är det dags att städa alltså! Igår tvättade jag textilier och på torsdag blir det storrengöring.

Robin och Alexandra
Robin och Alexandra i Venedig för ett gäng år sedan

Att tvätta i marinan

Igår såg jag till att tvätta alla sängkläder, alla handdukar och alla draperier. Våra tunna vita gardiner behöver verkligen också tvättas, men jag vet inte riktigt hur man får loss dem, haha. Det får bli en annan dag helt enkelt …

Som jag berättade i förrgår så har vi ju tvättmaskin i husbåten, men den är ganska liten och det är en bit att gå på bryggorna mellan husbilen och husbåten. Igår valde jag att låna tvättstugan i marinan istället, där det finns två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp (kostar 25 kr för två maskiner). Praktiskt ibland! Har du några rutiner för städning av husbilen/husvagnen/båten?

Tvättstuga
Vår tvättstuga i marinan kommer väl till pass ibland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev