Meny Stäng

Livet på en husbåt i september

Annons

När vi inte är ute och reser lever vi ju livet på en husbåt, och även om det är ganska lugnt och fridfullt så händer det alltid någonting. Här kommer lite uppdateringar från vårt husbåtsliv. Senaste nytt: husbåt uppe i luften och hägern har skaffat partner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lyft av husbåt

För en vecka sedan såg vi hur en av de mindre husbåtarna (en s.k. villa voyager) lyftes upp på land. Några dagar senare lyftes den tillbaka ner i vattnet och bogserades förbi vår husbåt, och tillbaka till sin plats, med nymålad entré och nymålat skrov. Det finns tre stycken husbåtar av den här modellen i marinan och de är allihop för året runt-boende.

Livet på en husbåt
Här lyfts den lilla husbåten upp på land
Livet på en husbåt
Husbåten är ommålad och på väg tillbaka till sin plats

Hägern har skaffat partner

Det finns ju som bekant en häger som brukar hänga här i marinan, och just nu är han (hon?) här varje dag. En dag såg vi dessutom att hägern skaffat en kompis/flickvän/pojkvän. Vi har dock inte lyckats fånga båda på bild, så ni får hålla till godo med två bilder när hägern hänger på taket på en båt. (Japp, den är där. Kolla noga!)

Häger i marina
Hägern brukar hänga på bryggorna – men varierar sig ibland med någon båt
Häger
Hägern kollar in båten…?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev