Meny Stäng

Sju enkla tips hur du sparar pengar till resan

I samarbete med rabble

Idag presenterar vi ett gästinlägg med tips från teamet bakom Rabble.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det finns många sätt att spara pengar till din resa. Men det kan vara svårt att veta hur man ska börja sparandet. Här listar vi sju sätt som kan ta dig ut i världen billigare. Vi tipsar bland annat om var du hittar billiga flygresor, hur du kan spara pengar med en Hotels rabattkod på 10% och huruvida du ska växla pengar hemma eller på plats.

7 spartips till alla resenärer

1. Spara pengar med Hotels rabattkod – 10%

Ibland vill man bo lite skönare och lite lyxigare på semestern. Med det kan det komma ett saftigt pris. För att göra priset lite snällare kan du kolla vilka rabattkoder och kampanjer Rabble har. Mellan 6/2 och 12/2 kommer Rabble ha en Hotels rabattkod där du får 10% rabatt hela veckan.

Rabble har även kampanjer regelbundet hos Hotels. Så du kan alltid spara pengar och samtidigt bo bekvämt och lyxigt när du är ute och reser. Eller om du planerar en superbillig resa kan du boka ett redan billigt hotell och samtidigt använd Hotels rabattkod. Tack vare Hotels rabattkod får du då ett superbilligt boende. Närmare gratis kommer du nog inte.

2. Hitta billigt flyg

Det finns många olika webbsidor där du kan söka på resmål och jämföra priser på flyg. Ett av dem är flygresor.se där man kan söka på vald destination och datum för avfärd för att se pris på flygbiljetterna. Ett sätt att få flygbiljetter till ett billigare pris är att boka biljetter med mellanlandning. Ibland kan det vara billigare än att flyga direkt. Så när du söker flyg, glöm inte att klicka ur den lilla rutan med ”bara direktflyg”. Detta är ett tips för de resenärer som hellre sparar pengar än tid.

Om du inte riktigt vet vart du vill resa men att du vill resa så kan du kolla in flygresors lista med billiga resor. Där finns deras billigaste resor med destination och pris från tre olika städer, Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn.

3. Res till ett billigt land

Genom att kolla Forex semesterindex kan du välja resmål utefter landets prisnivå. Listan visar vilka länder som är billigare eller dyrare att semestra i jämfört med Sverige. Forex jämför genomsnittspriser på produkter i 81 länder, exempelvis en hotellnatt, ett restaurangbesök och en taxiresa.

Högst upp på listan, vintern 2017, som världens billigaste land att semestra i hamnar Nepal. Efter Nepal på listan kommer Vietnam och Europas Makedonien och Bulgarien. Prisnivån i Nepal är nästan 70 procent lägre än i Sverige. Nepal hamnar också på Lonely Planets topp tio ”Best in Travel”-lista år 2017.

4. Växla pengar hemma eller på plats?

Det beror på vilket land du ska resa till. Ibland kan det vara smart att växla pengar innan avresa men tänk då på att spara kvittot. Skulle du ha kontanter kvar när du kommer hem så kan du växla tillbaka dem utan att betala en avgift.

Har du planerat att ta ut pengar från automat för att slippa växlingskontorens avgifter? Då ska du veta att vissa automater utomlands också kan ta en avgift. Inom EU kan du dock med en del kort ta ut pengar gratis. Ta reda på hur det är i just det land du ska åka till och vad som gäller med ditt kort.

5. Få hjälp att spara pengar

Nu finns det en app, Dreams, som kan hjälpa dig att spara ihop pengar till din resa. Du kan lätt sätta upp ett mål om planerad resa och i appen kunna se hur mycket pengar du har kvar att spara. Du kan också spara pengar ihop till en resa med dina kompisar. Sätt upp ett gemensamt resemål och spara pengar tillsammans. Lika motiverande som det är smart.

WIFI.se

För att använda appen behöver du inte byta bank. Du får bara ett till bankkonto med insättningsgarant. På så sätt förvaras pengarna tryggt. Allt du behöver göra och veta finns i appen. Från att sätta upp sparmål till översikt av transaktioner och funktioner som föreslår hur du kan spara pengar. Skapa bara ett sparmål och ställ in ett datum för avresa. För att kunna spara pengar genom appen måste du vara 18 år, folkbokförd i Sverige och ha BankID.

6. Köp din solkräm innan avfärd

Solskyddsfaktor är oftast inte särskilt billigt men nödvändigt om du tänker resa till ett land med mycket sol. Ett tips är att leta reda på rabattkoder hos online-butiker som säljer hudvårdsprodukter. Rabble har rabattkoder och kampanjer hos skönhetsbutiker på nätet.

Ta reda på om det är något du behöver inhandla innan avresa och glöm då inte att använda Rabbles rabattkod för att kunna spara in några extra kronor. Du slipper då leta reda på en affär med solkräm när du anländer och det kan också vara skönt att slippa bränna sig första dagen på semestern.

7. Weekendresa? Res med handbagage

Om du bara ska resa över en weekend kan du strunta i att checka in en väska och bara köra handbagage. Vissa flygbolag tar en extra avgift om du väljer att checka in en väska. Packa därför smart och ta bara med det du verkligen behöver. Istället för att vika dina kläder så kan du rulla dem och lägga i väskan. Det tar mindre plats plus att kläderna blir mindre skrynkliga!

Du kan också lägga dina rullade plagg inuti saker som till exempel skor. Detta för att fylla tomrum så mycket som möjligt. Att lägga tunga föremål i botten är ett annat tips. Vätskor behöver du dock lägga lättåtkomligt i handbagaget för att lätt kunna ta fram dem när du går igenom säkerhetskontrollen.

Hotels rabattkoder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev