Meny Stäng

Vad är AI? – om artificiell intelligent

Artificiell Intelligens (AI) är robotar i vårt samhälle som tar över jorden, haha. Inte riktigt sant men en del kan bli verklighet. Allt går i ett rasande tempo och allt utvecklas varje dag och så fort någon kommer med en ny lösning, så tar andra efter. 47 procent av jobben ska göras om fram till 2035, och jag ser fram emot att en förarlös bil hämtar upp mig och kör mig dit jag ska.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Innehållsförteckning

Vad är AI?

Robotar

Rent översatt så är det maskininlärning. Vi lär ett program vad den ska göra och hur den ska tänka. Tuffaste uppgiften är att lära programmet känslor, men det kommer väl som allt annat. Vi har det överallt i våra samhällen och det är bara början. Till detta så har vi algoritmer som är instruktioner i ett program för AI. T.ex. när vi lägger ut en bild på Facebook så sköter algoritmerna utfördelningen till vilka mottagare som den ska gå till, och vilka övriga som kan tänkas vara intresserade av min bild om jag även vill betala för det.

Bilar

Vi kommer se mer av nya bilmodeller som Google, Baidu, Apple och Uber som är förarlösa och här är tekniken helt fantastisk. Ska det nu bli 40 miljoner arbetslösa förare bara i Europa så behöver vi göra om lite arbeten och vidareutbildningar. Det bra är väl att trafikdöden försvinner och miljön blir bättre med batterier.

Googlebil
En Googlebil kanske

The Terminator

Eftersom vi inte kan stoppa utvecklingen så använder vi AI till att bli bättre än bäst. Vi programmerar allt och till och med att lära programmet att bli bättre av sig självt. Vad händer då när programmet räknar ut vem det är som tar död på jorden och jordens resurser? AI har konstruerats till att hitta den bästa lösningen för att bevara jorden och då åker vi först självklart. Vi är en förbrukningsvara för en dator så passa på att lev, haha.

övriga nyheter

  • Det verkar som att vi ska slå rekord i år på att resa. Senaste ut är Apollo som har ökat sin försäljning med 20 % de sista veckorna. Populärast just nu är Grekland, Kroatien och Mallorca.
  • Influencers eller bloggare kommer få mer inflytande på marknaden 2017 och mer företag kommer att använda deras tjänster.
  • Annonsering kommer att explodera i våra biltelefoner 2017:-(. I Facebook, Instagram och i Snapchat satsar företag hur mycket pengar som helst i år på reklam. Tar vi det?
  • Antalet utländska övernattningar i Sverige ökade med 3,1 % 2016. Vi har 13,9 miljoner övernattningar och har då mest av de nordiska länderna i antal.
  • SAS storsatsar på direktlinjer mellan 28 juni – 9  augusti. Vad sägs om Spanien, Kroatien, Portugal, Grekland, Italien och nya direktlinjer till Lissabon och Ibiza.
  • Telenor har avskaffat sina roamingavgifter i alla länder inom eu och EES länder, om du har Telenor Frihet. Om du har tecknat abonnemang före juni 2016 så kan du uppgradera hos Telenor och sköta mobilen med samma avgifter och surf som hemma. Telenor har nu också utökat sina tjänster till Malaysia, Thailand och Burma med samma taxa som hemma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev