Meny Stäng

Campingrekord, kaffe i resväskan och många googlingar på Sverige

Under vår resa genom Polen och Tjeckien blev det en ganska lång paus från FREEDOMtravel News. Men nu kör vi igång igen! Varje måndag presenterar vi korta nyheter från resebranschen, campingbranschen och den digitala världen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

De flesta nyheterna plockar vi från veckans skörd av pressmeddelanden i vår inkorg. Denna vecka berättar vi bland annat om rekord för svensk camping, vad svenskarna inte vill vara utan på semestern och vad utlänningar googlar på inför Sverigesemestern.

Rekordsommar för camping

Det blir en rekordsommar för campingen spår Lars Isacson, VD för SCR Svensk camping i Dagens Industri. I SCR:s årliga undersökning uppger 52 procent av camping- och stugföretagarna att de ser en ökning av antalet bokningar jämfört med förra sommaren. Lars Isacson tror framförallt att ökningen beror på husbilarnas stigande popularitet.

Husbil
Husbilarna ökar i popularitet. Bild: Pixabay

Visa semesterbilder – men undvik de här

En ny undersökning från online-resebyrån eBeach.se visar att 43 procent av svenskarna blir glada av att se semesterbilder på sociala medier och att 77 procent blir inspirerade att själva resa utomlands. Men vissa bilder ska du undvika! De bilder som i första hand irriterar svenskar är:

  1. Selfies som inte har något att göra med destinationen
  2. Poserande i badkläder
  3. Ben vid poolen
  4. Skärmdump av väderleksrapport från destination
  5. Paraplydrinkar
Ben vid pool
Blir du kanske irriterad av den här bilden …? Bild: Pixabay

Delningsekonomi + Husbilsuthyrning = väntar på lösning

Nu exploderar senaste trenden i Europa inom delningsekonomin: husbilsuthyrning. Sverige ligger efter, vilket beror på att försäkringsbolagen inte hänger med. Det holländska företaget Goboony hyr ut husbilar i flera länder och vill expandera, bland annat i Skandinavien.

I dagsläget stoppas de av att det inte finns någon svensk försäkring som gäller vid uthyrning mellan privatpersoner. ”Vi jobbar aktivt för att erbjuda en lösning i Sverige tillsammans med ett snabbfotat och innovativt försäkringsbolag”, säger Virginie Delporte från Goobony.

Husbil i bergen
I framtiden finns kanske fler möjligheter för att hyra husbil mellan privatpersoner? Bild: Pixabay

Svenskarna packar kaffe och kudde

En undersökning gjord av NOVASOL, där 1004 svenskar svarade på vad de inte kan vara utan på semestern, visade att hela 60 procent inte vill vara utan sitt svenska morgonkaffe. Även om kaffe kan köpas överallt i världen, så vill svenskarna ha det de är vana vid även på resan. Här är topp 5 – saker som svenskar inte kan vara utan på semestern:

  1. Kaffe (60%)
  2. En bok (43%)
  3. Solglasögon (42%)
  4. Favoritkudden (14%)
  5. Träningskläder (13%)
Kaffe
Kaffe är viktigt för svenskar. Bild: Pixabay

First Camp lanserar campingapp

First camp campingapp

Campingkedjan First Camp menar, i ett pressmeddelande, att camping är nästa bransch att digitaliseras. Vid midsommar lanserade de sin kundklubb ”First club” som app, vilket de menar är ett steg i den här utvecklingen. Appen kan användas för att boka campingplats eller stuga och för att få information om destinationer och evenemang. Appen är också kopplad till First Camps poängsystem så att man kan se och använda intjänade poäng direkt i appen.

Allt fler googlar på Sverige

Under 2016 gjordes 11 procent fler sökningar på Sverige som resmål,  enligt en undersökning från Visit Sweden. Sammanlagt 3,4 miljoner googlesökningar gjordes under året om Sverige som resmål. Mest populärt är att söka på ishotell och norrsken, men många söker också på fiske, sjöar, vandring, skidåkning, musikfestivaler, trädhotell, fjordar, shopping, storstadsliv och slott. I särklass flest googlingar om Sverige , över en miljon sökningar, har gjorts i Tyskland.

Norrsken
Många utländska turister är nyfikna på det svenska norrskenet. Bild: Pixabay

Missade du förra resenyheterna? Läs Populära resmål, ”klickfarm” och campingmässa i Kina

Prenumerera på vårt nyhetsbrev