Meny Stäng

Uppleva hösten i husbil – natur och god mat

Annons

Tänker du att husbilssäsongen är slut? Vi tycker att det är perfekt att uppleva hösten i husbil. Det är lite synd att många campingar och ställplatser har stängt redan i oktober, men en del har ju öppet året runt, som Jogersö camping i Oxelösund där vi står nu.

Vi har jobbat en del vid våra datorer den här helgen, men också passat på att promenera i naturen, leka med Peters drönare och, förstås, njuta av god mat. Vi har faktiskt provat en (för oss) helt ny fisk.

Vackra höstfärger

Hösten är verkligen full av färger: grönt gräs, gula träd och röda bär. När vi går runt i områdena runt Jogersö camping är marken fylld av svamp, blåbär och fallna små skogsäpplen. Jag gillar att det är så enkelt att komma ut i naturen i Sverige och att det finns den här typen av ställen att åka till. Vi måste säga att det är perfekt att uppleva hösten i husbil!

Höstsol
Röda bär
Trollstubbe

Bröd och olivolja

När Peter var i Grekland fick han med sig olivolja hem. Vilken skillnad det är på olivolja från Sydeuropa och den man hittar i affärerna här hemma! Lite olivolja på tallriken och sedan doppa ett gott bröd i det – perfekt som förrätt eller tilltugg! Peter köpte ett grekiskt lantbröd som var riktigt gott och som hållit sig färskt ovanligt länge.

Olivolja med bröd

Vi har testat en ny fisk

När Peter handlade mat inför helgen hittade han en helt ”ny” fisk i mataffären. Siklöja tas främst upp för löjrommens skull, men den kan också säljas för att ätas. Ett paket kostade tio kronor – så värt att testa!

Peter marinerade siklöjan i salt, olivolja, dill och rivet citronskal. Sedan testade vi två olika tillagningsmetoder: 1) på grillen och 2) doppade i rågmjöl och hårt stekta i stekpannan. Hur det smakade? Ungefär som strömming. Varianten då vi stekte dem doppade i rågmjöl var helt klart bäst, då blev de lite krispiga och goda som ett litet ”snacks”.

Siklöja
Siklöjan är marinerad
Siklöjan på grillen
Siklöjan på grillen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev