Meny Stäng

Vi har hämtat husbilen från Värmland

Annons

Vi har (äntligen!) hämtat hem vår husbil FREEDOM från vinterförvaringen i Värmland. Nu planerar vi för allt som ska fixas med husbilen, och därefter för sommarens husbilsresor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tåg till Värmland

Vi har haft husbilen stående i ett garage/en verkstadslokal i Värmland under hela vintern. Eftersom vi har vänner som bor där, och eftersom de kände till ett garage med bra pris så blev det så, även om det egentligen är lite för långt hemifrån. Supertidigt igår morse tog vi tåg från T-centralen till Värmland.

Tågperrong

Frukost ombord

För en gångs skull lyxade vi till det och bokade första klass på tåget. Vi fick betala 590 kronor för oss båda, och då ingick frukost, vilket vi tyckte var prisvärt. Frukosten var dessutom riktigt bra! Direkt vid avgång fick vi te eller kaffe, en fralla och en frukostlåda med gott mörkt bröd, Wästgöta klosterost, rökt skinka, tomat, Kullamust, yoghurt med müsli från Saltå kvarn samt en liten chokladbit.

Frukost på tåget

Att återse husbilen

roligt att återse husbilen! Vi fixade mycket med den i höstas så på många sätt är den i bra skick. Den var dock extremt dammig, och tyvärr är folieringen (den svarta klädseln) väldigt sliten. Vi fick också en läcka i taket precis innan vi ställde in husbilen i vinterförvaringen. Därför åkte vi direkt hem till våra husbilsvänner, Thore och Catharina, för att fixa det allra viktigaste på en gång.

Husbilen Freedom

Tvätta husbilen

Peter började med att tvätta husbilen med högtryckstvätt, medan jag gick igenom husbilen invändigt.

Husbilen Freedom

Laga läcka i taket

Sedan var det dags att ta tag i takläckan. Det var tätning mellan den stora takluckan (som vi själva satte in för många år sedan) och taket som släppt en aning. Peter tätade med en tätningsmassa som Thore rekommenderade, som heter Cool Tack 286.

Husbilen Freedom
Husbilen Freedom

Thore satt själv på behörigt avstånd och kollade in så jobbet gick “rätt och riktigt” till … Vi hade gärna umgåtts lite mer, men med tanke på rådande omständigheter nöjde vi oss med lite “utomhusumgänge” och rullade sedan tillbaka mot Stockholm.

Hur planerar vi nu?

FREEDOM är nu på plats i marinan och vi har en del kvar att fixa. Peter ska bland annat byta ett fönster och några luckor. Folieringen är betydligt mer sliten än vad som syns på bild, så det behöver vi också göra något åt. Och så har Peter planer på att fixa husbilsgaraget, så att vi får in elcyklarna där. Stay tuned!

När det gäller husbilsresor? Ja, såna blir det ju förstås också framöver. Vi börjar nu se fram emot att planera vad man kan göra inom den rekommenderade 2-timmarsradien! Hur ser dina planer ut för resten av våren och för sommaren?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev