Meny Stäng

Vinterförvaring av husbil – och lagade dynor

I helgen var det dags att ordna vinterförvaring för vår husbil FREEDOM. Vi hann precis innan vintern kom, vilket känns riktigt skönt. Vi har också hunnit med att laga dynorna, och Peter har tagit en massa mått inför vårens arbete med husbilen.

Projekt FREEDOM 2.0

Om du inte hängt med här under höstenså kan vi berätta att vi tagit ett beslut om att helrenovera vår husbil FREEDOM. Husbilen är 12 år gammal, vi har rest en hel del i Europa och husbilen har dessutom stått utomhus flera vintrar. Här är tidigare inlägg:

Freedom

Lagade dynor

Vi lät sy upp ny klädsel i husbilen 2009, och det gjorde vi hos E&N Tapetserare i Sundbyberg. Vi har varit väldigt nöjda med jobbet, och att några av sömmarna gått upp efter tio års tid kan man ju knappast klaga på. Särskilt inte med tanke på att vi suttit en hel del i de där stolarna!

För några veckor sedan lämnade vi in förarstolen och två dynor för lagning, på samma ställe där vi sydde upp det hela för ett decennium sedan. I fredags åkte vi direkt från flygplatsen och hämtade de lagade grejorna. Vi räknade självklart med att betala, men E&N Tapetserare gjorde faktiskt lagningarna helt utan kostnad. Fantastiskt! Tyget är idag lätt slitet, men fortfarande helt ok. Och nu är allt helt igen.

Såhär såg det ut när vi tagit ut förarstolen och dynorna – nu är allt tillbaka!

Vinterförvaring av husbil

Vår husbil har stått utomhus flera vintrar, vilket förstås inte är optimalt. Nu när vi börjat ta hand om den igen vill vi gärna ha den inomhus. Och så känns det förstås extra viktigt efter att vi fick en otrevlig vattenläcka i husbilstaket.

Våra vänner Tore och Catharina, som bor i Värmland och som också har husbil, tipsade om ett garage där vi kan ha husbilen över vintern med el inkopplat, till bra pris. I lördags gav vi oss av med husbilen på en kombinerad helg för att både besöka vänner och ställa in husbil. Det blev en trevlig lördag i Värmland, och sedan tåg tillbaka till Stockholm.

Vi har tagit ut gasoltuberna inför vinterförvaringen

Måttande inför vårens arbete

Peter passade också på att ta en massa olika mått på fönster och luckor. Tanken är nämligen att vi ska byta ut flera av dessa, och det är bra om vi kan beställa dem under vintern, så att vi kan fixa med detta i vår.

Det känns verkligen skönt att vi har ordentlig vinterförvaring för husbilen i år. Till våren fortsätter vi arbetet med att renovera och fixa FREEDOM!

Du som har husbil, hur gör ni med husbilen på vintern?

Nyhetsbrev
Måtta husbil
Peter tar mått
Måtta husbil
Ännu flera mått …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev