Meny Stäng

Höstens uppstickare och världens största kryssningsfartyg

Annons

Vi har flera spännande saker kvar att berätta om efter helgens husbilstur, men först: resenyheter. Idag kan vi berätta om höstens heta uppstickare när det gäller resmål till varmare breddgrader och om det fartyg som snart övertar titeln som världens största kryssningsfartyg. Dessutom berättar vi om en ny direkt flyglinje från Norrland till Spanien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höstens uppstickare: Kap verde

Kap Verde är höstens riktiga uppstickare, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket Privatresor. Ögruppen ligger ett par timmar söder om Kanarieöarna och är med 350 soldagar per år både varmare och mer solsäker än sin mer välbesökta nordliga granne.

Inför höst- och jullovsresorna ökar bokningarna till Kap Verde med drygt 75 procent. Kap Verde är känt för långa sandstränder och här finns restauranger med lokalt fångade skaldjur och goda möjligheter för vind-, våg- och kitesurfare.

Kap Verde
Vågor på Kap Verde. Foto: Pixabay

Direktflyg skellefteå – Malaga

Sommaren 2018 startar SAS en direktlinje från Skellefteå till Malaga. Turerna kommer gå på tisdagar och lördagar, med start den 16 juni. Flygningarna kommer att ske med en fabriksny A320neo med 180 säten, och 15-18 % mindre bränsleförbrukning och därmed mindre utsläpp än sin föregångare.

SAS

Rökförbud på thailändska stränder

Thailand inför rökförbud på vissa stränder från den 1 november, skriver TT. Dryga böter eller i värsta fall fängelse väntar den som ertappas med att bryta mot reglerna.

Till att börja med omfattas ett 20-tal stränder, bland annat Bo Phut på Koh Samui, Klong Dao och Phra Ae på Ko Lanta och Patong på Phukets västra sida. Förbudet införs inte av omsorg för folkhälsan, utan för att få bukt på nedskräpningen, enligt thailändska myndigheter.

Strand på Koh Samui
Strand på Koh Samui. Foto: Pixabay

Viking Line donerar för miljön

Viking Lines miljökampanj med plastkassar fortsätter även i år och man har donerat 40 000 euro för miljöarbetet i Östersjön. Donationen går till fyra olika miljöorganisationer och kommer från försäljningen av plastkassar på fartygen.

Plastkassarna är tillverkade av återvunnen plast där en del av råvaran kommer från egen återvinning ombord. Donationen används till bland annat informationskampanjer, miljöarbete och till att upprätthålla sopstationer och toaletter i skärgården.

Viking Line

​världens största kryssningsfartyg

I april 2018 lanserar Royal Caribbean fartyget Symphony of the Seas, som då övertar titeln som världens största kryssningsfartyg. Fartyget bjuder bland annat på kulinariska upplevelser, en stor sportbar, vattenland, en nio däck hög zipline och det fridfulla området “Central Park” med mer än 12 000 levande tropiska växter. 

Ombord finns också “världens häftigaste familjehytt” – en svit för åtta personer med bland annat rutschkana från barnsovrummet till vardagsrummet, en 5×3 meter LEGO-vägg och balkong med klättervägg och bubbelbadkar.

Familjesvit i två våningar
Familjesvit i två våningar

Missade du förra resenyheterna? Läs Stad på Mars, regnstyrda annonser och översättning i realtid

Prenumerera på vårt nyhetsbrev