Meny Stäng

Stad på mars, regnstyrda annonser och översättning i realtid

Denna vecka har vi många intressanta och tekniskt spännande resenyheter att presentera. Dubai har öppnat ett nytt astronomiskt vetenskapscenter, som är en del i en vision om att bygga en stad på mars. Apollo har dragit igång en rörlig annonskampanj, som bara visas när det regnar. Och, som om inte detta skulle räcka, har Google utvecklat ett par trådlösa hörlurar som översätter mellan 40 olika språk, i realtid medan du pratar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya guider för tillgänglig semester

Den svenska bokningstjänsten Handiscover, som erbjuder semesterboenden för alla med nedsatt rörlighet, presenterar nya guider för tillgängligt boende i höst. De senaste guiderna ger tips om Kanarieöarna och Kroatien. I guiderna finns bland annat tips på stränder med rullstolsramper och om tillgängliga utflykter, såsom en undervattensutflykt för personer med nedsatt rörlighet utanför Lanzarote.

Lanzarote
Lanzarote, foto: Pixabay

Julens trendiga resmål

Under julledigheten passar många svenskar på att söka värme på mer avlägsna resmål. Thailand har länge varit en favorit, men färsk bokningsstatistik från Ticket Privatresor visar att svenskarna också börjar få upp ögonen för andra resmål. Årets uppstickare är Sri Lanka, Ho Chi Minh-staden i Vietnam och Costa Rica.

Sri Lanka
Sri Lanka, foto: Pixabay

Dubai vill bygga stad på Mars

Nyligen öppnade ett helt nytt astronomiskt vetenskapscenter i Dubai: Al Thuraya Astronomy Centre. I det här UFO-formade centret kan man bland annat uppleva avlägsna galaxer på nära håll genom ett gigantiskt teleskop, vars objektiv mäter en meter i diameter.

Det finns också ett mindre teleskop som kan kopplas till en smartphone, så att man kan fota planeter i vårt eget solsystem. Centret ingår i Dubais 100-åriga vision som har som mål att bygga en stad på planeten Mars år 2117.

Dubai vill bygga stad på mars

Regnstyrd annonskampanj

Nu är Apollos nya rörliga annonskampanj igång, enligt TravelNews.se. Men förvänta dig inte att se den om solen skiner. Kampanjen går nämligen bara vid regn. Apollo är först i Sverige med den här typen av regnstyrd annonsering som nu visas i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Väderprognosen kontrolleras i realtid via gps-positionering och filmerna visas endast när prognosen visar nederbörd 0,1 millimeter regn och uppåt. Skälet är enligt Apollo att det bokas fler resor vid dåligt väder.

Regn
Foto: Pixabay

Hörlurar översätter språk i realtid

Google har utvecklat ett par trådlösa hörlurar som i realtid översätter till 40 språk, rapporterar Dagens Analys. Om du till exempel reser till Paris och vill prata med några lokalbor är det bara att sätta in hörlurarna och babbla på.

Eller ja, om det ska bli en dialog och inte bara ensidigt krävs att båda parter har på sig hörlurarna. Google använde faktiskt engelska och svenska på scen när visade upp hörlurarna, eftersom svenska Isabelle ligger bakom designen. Lurarna kostar 159 dollar och kommer redan ut i november.

Missade du förra resenyheterna? Läs Hetaste weekendresorna och bästa nöjesparkerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev