Meny Stäng

Så hittar du en prisvärd resa i vinter

I SAMARBETE MED LÅNEMÄKLAREN

Hur bär man sig åt för att hitta en prisvärd resa i vinter egentligen? Tillhör du dem som vill resa utomlands, men som inte har bokat någon resa ännu? Det börjar bli svårare att hitta prisvärda och bra resor, men ännu är det inte helt kört. Här är våra bästa tips för att hitta resor i vinter till ett rimligt pris.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Boka smart för billiga biljetter

Det finns ett antal sätt att få tag på billiga biljetter till utlandsresan. Om du kan resa under lågsäsong och undvika skolloven blir det alltid billigare. Andra klassiska tips är att resa på obekväma tider (som till exempel mitt i natten) eller på dagar då andra kanske inte gärna vill resa (som till exempel julafton eller nyårsafton). Läs gärna också flygvärdinnan och resebloggaren Linas 9 tips på hur man reser billigare utomlands.

Fira jul utomlands
Jul i Marocko 2010

2. Res ”Sista minuten”

Behöver du inte planera så långt i förväg och spelar det exakta resmålet inte så stor roll? Sista minuten-resor kan vara kraftigt rabatterade och erbjuda chansen att snabbt komma till solen. När jag just nu kikade in hos Ving och hos TUI hittade jag till exempel sista minuten-biljetter till Thailand, Egypten, Cypern, Kap Verde, Madeira och Kanarieöarna.

Egypten
Helena i Egypten, februari 2005

3. Välj ett prisvärt resmål

Att hitta prisvärda resmål för solsemestern mitt i vintern är alltid en utmaning eftersom man faktiskt måste resa ganska långt för att hitta värme. En klassiker är förstås Kanarieöarna, där det ju finns flera olika öar och många olika destinationer att välja mellan. Även Egypten brukar vara prisvärt och det kan vara värt att kolla in årets raket: Kap Verde.

Peter och Helena på Gran Canaria, julen 2005

4. Välj ett resmål med ”milt” klimat

Sol- och badsemester i all ära, men det kan också vara skönt att pausa från den riktiga kylan i Sverige och besöka ett land med lite mildare klimat. Europa erbjuder inte många destinationer för sol och bad på vintern, men om du nöjer dig med promenader i 15-gradig värme kan du till exempel besöka Malta eller Solkusten i Spanien.

Peter i Torre del Mar i februari 2015
Peter i Torre del Mar i februari 2015

5. Välj ett ”kallt” resmål

Visst är det härligt att resa till värmen på vintern, men en stor del av grejen med att resa är ändå att få ett avbrott i vardagen och göra något helt annorlunda. Om du inte hittar någon prisvärd resa till värmen kan du satsa på en resa till en intressant och trevlig storstad. Shopping, mysiga restauranger och kanske lite spa-bad behöver inte kännas fel. Vi kan till exempel rekommendera besök i Riga eller Budapest.

Budapest Ungern
Peter i Budapest i januari 2011

Hur finansierar man resan?

Det bästa är naturligtvis att spara pengar till resan i god tid! Ett sätt kan vara att ha ett specifikt konto för just resor och avsätta lite pengar varje månad. Nu är det ju inte så lång tid kvar till vintern, så för att hinna spara ihop pengar kan det vara värt att försöka leva snålt i några månader. Andra sätt att förstärka budgeten kan vara att göra små extrajobb vid sidan av eller varför inte sälja av prylar som ligger och skräpar i förrådet eller i garaget?

Att låna pengar för en resa är egentligen aldrig att rekommendera, men ibland kan man hamna i en situation då man tillfälligt behöver lösa ändrade förutsättningar.  Om du vill låna pengar för en resa är det privatlån som gäller, det vill säga ett lån utan säkerhet.

När man lånar pengar på det här sättet är det förstås viktigt att ha en hållbar plan för hur man ska betala tillbaka. Du kan läsa mer om lån hos Lånemäklaren, som samarbetar med flera olika banker för att hitta det bästa erbjudandet.

Reser du någonstans i vinter?

Nu är vi nyfikna … Reser du någonstans i vinter, och i så fall vart?

Spargris

Prenumerera på vårt nyhetsbrev