Meny Stäng

Barn designar tåg och Stockholm ligger 2:a på lista

Annons

Då var det måndag och resenyheter igen. Denna vecka kan vi bland annat berätta att barn designar tåg åt SJ och att Stockholm ligger 2:a på en lista över välkomnande städer i världen. Dessutom kan vi berätta att det väldigt snart är dags för branschmässan Travel News Market, som vi naturligtvis planerar att besöka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Barn designar nya X2000-Tåg

Hur ska de nya x2000-tågen se ut? Ja, det undrar SJ också och ber därför barn mellan sex och åtta år att skicka in teckningar med förslag på hur utsidan ska målas. Den vinnande teckningen kommer att folieras upp på ett X 2000-lok. 

“Barn kan hitta på lösningar som vi vuxna inte tänker på, eller inte vågar ge oss in på. Samtidigt har barn en glädje i sina teckningar som smittar av sig. Det ska bli otroligt roligt att se de förslag vi får in”, säger Anders Ekblom, samordningsansvarig för Nya X 2000.

Tåg
Foto: SJ

Facebook är älskat och hatat

Nyligen genomförde tidningen The Verge en studie om ”de stora fem” (Amazon, Google, Apple, Facebook, Microsoft) för att ta reda på vad användarna tycker om de olika bolagen. Studien visar att åsikterna är starkast när det gäller Facebook.

Människor både älskar och hatar plattformen, och skulle sakna den mer än Apple om företaget försvann.  Många gillar möjligheten att hålla kontakt med vänner och familj (inte minst på resan) samtidigt som det finns upprördhet kring integritetsfrågor.

Facebook
Foto: Pixabay

Spanien hetast i vinter

Bokningsdata från onlineresebyrån eBeach.se visar att Spanien och dess öar är de mest populära soldestinationerna bland svenska resenärer i vinter, och Gran Canaria ligger i topp. Bland säsongens fem mest populära destinationer är det bara en som ligger utanför Spanien, nämligen Antalya i Turkiet. Den destination som växer snabbast är Halkidiki på det grekiska fastlandet. Topp 5 Mest populära soldestinationer i vinter:

  1. Gran Canaria, Spanien
  2. Teneriffa, Spanien
  3. Mallorca, Spanien
  4. Costa del Sol, Spanien
  5. Antalya, Turkiet
Gran Canaria
Foto: Pixabay

Snart dags för travel News Market

Den 9 november är det dags för andra upplagan av resebranschmässan Travel News Market. Det blir en heldag på Stockholm Waterfront Congress Centre med ca 160 utställare och 1 000 besökare. På kvällen blir det branschfest på Café Opera. Vi kommer vara där och bevaka, och återkommer förstås med rapport!

Travel News Market
På Travel News Market 2016, tillsammans med Daniel och Annika från Bring Bling to Traveling

Stockholm är 2:a på lista

En studie från online-resebyrån TravelBird har rankat internationella städer och hur välkomnande de är i relation till sin nivå av massturism. Singapore visade sig vara den mest välkomnande staden, som framgångsrikt hanterar sin höga nivå av besökare med den bästa flygplatsen i världen och skapandet av ett säkert stadsekosystem. 

Stockholm rankas som nummer 2 av 100, med en låg nivå av massturism, hög nivå av lycka och säkerhet samt en hög uppfattning från journalister angående deras välkomnande.

Stockholm

Missade du förra resenyheterna? Läs Slottshotell på Legoland, företagare på camping och WiFi på tågen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev