Meny Stäng

Slottshotell på Legoland, företagare på camping och WiFi på tågen

Den här veckan kan vi bland annat berätta om ett kommande slottshotell på Legoland, om att fler företagare bor på camping och om att SJ kommer införa WiFi i många tågvagnar som saknar WiFi idag. Dessutom blir det listor både över världens hetaste städer och världens mest eleganta (!) städer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

LEGOLAND bygger slottshotell

I dagarna tas det första spadtaget till ett helt nytt hotell vid entrén till Legoland. Hotellet är inspirerat av LEGO-slott och kommer vara dekorerat med över 900 LEGO-modeller. Gästerna möts av riddare, prinsessor och drakar från LEGO-världen och kommer inte tvivla på att de befinner sig i en sagovärld. 

Det nya slottshotellet beräknas vara klart våren 2019 och med en investering på 200 miljoner danska kronor blir hotellet den största investeringen i parkens historia.

Lego hotell

8 restrender 2018

Booking.com presenterar 8 restrender för 2018 som baseras på insikter från över 128 miljoner gästrecensioner och en undersökning med 19 000 resenärer från 26 länder. 

 1. Ny teknik – virtuella upplevelser tas till en ny nivå
 2. Från dröm till verklighet – vi bockar av drömresmål från listor
 3. Nostalgiska resor – vi återvänder till barndomens resmål
 4. Popkulturella pilgrimsresor – vi besöker sevärdheter från film
 5. Gå dig till bättre hälsa – mer vandringsresor
 6. Ekonomisk intuition – vi fattar beslut på ekonomiska grunder
 7. Den stora kompisresan – mer gruppresor
 8. Bo som en lokalbo, men inte med en – vi vill ha lokala upplevelser
Öga med spegling av stad

Fler företagare bor på camping

Det blir allt vanligare att företag checkar in på svenska campingplatser. Campingkedjan First Camp rapporterar en tydligt uppåtgående i trend i hela landet. Entreprenadbolag och försäljare hör till dem som bokar mest. 

Sett till omsättning står företagens bokningar för 20 procent av First Camps omsättning, trots att man inte aktivt bearbetat det nya affärssegmentet. För att möta efterfrågan lanserar First Camp nu företagserbjudandet Smart Stay.

First Camp_Smart Stay

2018 års hetaste städer

Guideboksförlaget Lonely Planet har återigen utsett kommande års hetaste städer. Vinnaren 2018 är … Sevilla i Spanien, som enligt Lonely Planet har blomstrat upp och samtidigt återupplivar sitt konstnärliga förflutna. På tionde plats placerar sig Oslo som enligt motiveringen inte längre hamnar i skuggan av sina snygga skandinaviska grannar.  5-i-topp heta städer 2018:

 1. Sevilla, Spanien
 2. Detroit, USA
 3. Canberra, Australien
 4. Hamburg, Tyskland
 5. Kaohsiung, Taiwan
Sevilla, Spanien
Sevilla är den allra hetaste staden 2018, enligt Lonely Planet

Wifi på nästan alla SJ-vagnar

Tidigare har det funnits WiFi på SJ:s modernare tåg, men inte i vagnarna från 80-talet som dras av lok. Nu har SJ genomfört lyckade tester och beslutat att installera WiFi i många av SJ Regionaltåg och SJ Intercitytåg.

Som en start installeras WiFi i 132 vagnar, vilket motsvarar cirka 45 procent av alla vagnar i loktågen. Installationerna beräknas starta i början av december och allteftersom vagnarna blir klara släpps de ut i trafik. En vagn med WiFi känns igen på att den har en WiFi-symbol inne i vagnen, ovanför dörrarna i de båda ändarna.

tåg

Världens mest eleganta städer

Modekedjan Zalando har utvärderat och rangordnat världens mest eleganta städer. Kriterier för att anses elegant inkluderade en aktiv modescen, betydelsefull kulturell och historisk arkitektur, att vara en attraktiv turistdestination samt prisvärd tillgänglighet. Stockholm hamnade på plats 26. De fem mest eleganta städerna:

 1. Paris
 2. London
 3. Wien
 4. Venedig
 5. Florens
Paris
Paris är den mest eleganta staden enligt Zalando

Missade du förra resenyheterna? Läs Fartyg med rörlig glasveranda – och terrordåd påverkar mindre

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev