Meny Stäng

ABBA-museet i Stockholm

I veckan besökte Peter ABBA-museet i Stockholm. Museet öppnade i maj 2013 och vi har tänkt på att besöka det ända sedan dess. Visst är det konstigt att man är så dålig på att komma iväg på saker i sin egen stad …!? Ett fint och intressant museum! Har du varit här?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Historien om ABBA

När du går genom ABBA-museet kan du följa hela historien bakom ABBA-medlemmarnas karriär. Hur började den här sagan egentligen? Vilka var ABBA innan det stora genombrottet? Det var ju genom segern i Eurovision Song Contest 1974 som de blev världsstjärnor. Innan dess var Benny Andersson bland annat känd med Hep Stars. På ABBA-museet i Stockholm hittar du massor av musikhistoria och musikminnen!

ABBA-museet i Stockholm

Låtskrivandet

Agneta och Björn köpte ett sommarhus på Viggsö och här ute, med skärgården som fond,  skrevs många av ABBAs låtar. Frida och Benny hittade snart ett sommarställe på andra sidan av samma ö. På ABBA-museet i Stockholm kan man se hur det såg ut i rummet på Viggsö, där så många kända låtar blev till … Visst känns det väldigt svenskt!?

Viggsö

Allt från instrument till kostymer

I museet finns också alla möjliga (och omöjliga!) föremål från de fyra medlemmarnas liv och karriärer – allt från instrument till galna scenkostymer. Du hittar också sånt som gåvor och brev från fansen, privata bilder, guldskivor och skivomslag. Bland annat. Dessutom finns möjlighet att själv bli aktiv i historien, genom att till exempel prova kostymer virtuellt eller genom att sjunga eller spela.

ABBA kostymer
ABBA-museet i Stockholm

Utställningar på ABBA-museet i Stockholm

På ABBA-museet finns ett utrymme för tillfälliga utställningar. De flesta av dessa temporära utställningar har ett tema som är relaterat till musik och i förlängningen till ABBA. Peter hamnade här i samband med en sådan utställning, nämligen utställningen av Claes af Geijerstams unika gitarrer.

Sverige, Stockholm, Pop House

Se mer på ABBA-museet i Stockholm

Om du kommer i en grupp går det bra att boka specialguidad visning på museet. Museet bjuder också på olika aktuella event och shower. Kolla in webbsidan för att se vad som är på gång!

ABBA-museet i Stockholm

Har du varit på ABBA-museet i Stockholm? Vilka minnen har du av ABBA?

Hitta till ABBA-museet i Stockholm

  • Läge: ABBA-museet i Stockholm ligger på Djurgårdsvägen 68 på Djurgården, inte långt ifrån Gröna Lund.
  • Buss eller spårvagn: Ta buss nummer 67 eller spårvagn nummer 7 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
  • Färja: Du kan också resa med Djurgårdsfärjan eller färjan M/S Emelie och gå av vid Allmänna Gränd.

Guide: Öppettider och priser

  • Öppettider: Museet är öppet de flesta dagar om året. De exakta öppettiderna varierar under året. Kolla gärna aktuella öppettider på museets webbsida.
  • Priser: Vuxna betalar 250 kronor, barn 7-15 år betalar 95 kronor och studenter (måste kunna visa giltigt studentkort) betalar 175 kronor (2019). En familjebiljett kostar 595 kronor, och i denna ingår entré för upp till två vuxna och fyra barn mellan 7-15 år. Observera att priserna kan ändras. Kolla gärna aktuella priser på museets webbsida.
  • Betalning: Det går inte att betala med kontanter på museet. Du behöver kontokort eller kreditkort.
  • Service: Det finns en liten museibutik. På Pop House Hotel, i samma byggnad som museet, finns en restaurang.
  • Tillgänglighet: Det finns hissar till alla våningsplan och det går därför att besöka hela museet med rullstol, permobil eller rullator. Personliga assistenter och ledsagare medföljer utan kostnad.
  • Läs mer: Du hittar mer info på museets webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev