Meny Stäng

Kaos i husbåten

Ända sedan vi kom hem från Helsingfors (och Israel) har vi haft kaos i husbåten. Resväskorna är ouppackade, det är tvätt och disk överallt, och till råga på det har Peter monterat upp en Green screen-studio i vardagsrummet. Trodde du att det räckte? Nejdå, isen på Ulvsundasjön spelar oss ett spratt också. Äntligen fredag! Nu kör vi Happy Friday!

Kaos i husbåten – i varenda rum

Det är verkligen kaos hemma hos oss just nu. I köket står disken odiskad trots att vi har diskmaskin, i pannrummet/tvättstugan (också kallad vår crawl-in-closet) växer tvätthögarna och i sovrummet står resväskorna öppnade, men ouppackade. Allra värst är det ändå i vardagsrummet, där Peter monterat upp sin Green screen-utrustning. Totalt kaos är bara förnamnet.

Disk
Peter i köket …
Tvätt
Peter i tvättstugan …
Green screen
Peter i sin green screen ”studio” …

Varför detta kaos?

Ja, varför detta kaos kan man ju undra? Grejen är den att vi har fullt upp, och helt enkelt prioriterar annat än sånt som att städa, tvätta och diska. Jag (Helena) jobbar ju heltid (plus att jag har ett extra projekt vid sidan av) och när jag inte jobbar har jag fullt upp med att blogga eller springa på event.

Peter jobbar precis hela dagarna med allt från att uppdatera bloggens restips- och ställplatssidor med kartor och bilder till att springa på pressreleaser, klippa ihop filmer, göra upp samarbeten med reseföretag och planera vår medverkan på mässan Caravan Stockholm. Och så sköter han ju hemmet. Eller nja, han handlar i alla fall och fixar varje dag väldigt goda middagar! Städningen har kanske blivit lite lidande …

Peter vid datorn …

Isen håller oss vakna

Efter långa dagar med mycket jobb vill man gärna sova en lång skön nattsömn, men så blir det inte alltid. När det blev plusgrader bröts isen på Ulvsundasjön upp, och på grund av den hårda blåsten drev alla isflak mot oss i Pampas marina. Var de hamnar? Runt fören på vår båt! Isflaken kan tyckas små, men ljudet när de stöter mot fören fortplantar sig genom hela skrovet som hårda stötar. Hela natten lät det som att vi var under attack!

Jag försökte sova, men vaknade ideligen. När jag äntligen somnade om (vid 5-tiden på morgonen) drömde jag att husbåten slitit sig loss från bryggan. Vi gled ut på det öppna vattnet, där vi mötte vågor och Finlandsfärjor …

Godmorgon! Klockan 06:00 är det bara att vakna, oavsett hur man sovit. Nu säger vi ”Happy Friday” och hälsar helgen välkommen! Hur har din vecka varit?

Isflak Ulfsundasjön
All is från Ulvsundasjön blåser mot oss i Pampas marina
Isflak
Mycket is blir det, i små små flak
Is
Isen slår mot fören på vår båt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev