Meny Stäng

Pressfrukost, reportage om oss och (nästan) besöksrekord

Äntligen fredag! Detta har (som vanligt) varit en galen vecka. Förutom att vi minglade på Portugals ambassad i måndags har vi hunnit med en pressfrukost och öppnat upp vårt hem för reportage. Dessutom har vi (nästan) haft besöksrekord på bloggen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Pressfrukost med Antor

I onsdags var vi inbjudna på pressfrukost med Antor (nätverket för utländska turistbyråer i Sverige). Detta är ett tillfälle att mingla med de olika turistbyråerna och diskutera både reseidéer och eventuella samarbeten, samtidigt som man träffar andra journalister och bloggare i resebranschen.

I år delade Antor ut ett pris till bästa blogg-resereportage och det vanns av vår resebloggarkollega i gruppen Swedish Travel Bloggers, nämligen Lena från Ladies Abroad. Lena vann en resa till Hong Kong med SAS. Ett välförtjänt pris till en riktigt bra reseblogg!

Antor pressfrukost
Ser du kanske Peter där i mitten …?

Reportage om oss

Igår eftermiddag/kväll hade vi besök av en journalist och en fotograf som ska göra ett reportage om oss och om att bo i husbåt. Spännande! Vi vet inte ännu var det ska publiceras, men vi berättar mer när vi vet. Och om du ser det före oss så får du … hojta!

Vi Förbättrar bloggen

FREEDOMtravel mobil

Vi bygger en hel del på bloggen just nu, och bland annat har vi fixat så att menyn ska vara enklare att använda på mobiltelefon. Man kan nu bara se fem huvudrubriker (istället för många fler) och så fälls underrubrikerna ut under dessa. (Om du ser det som tidigare kan det bero på att din telefon har ett ”minne”. Du kan återställa detta minne genom att rensa historik och webbplatsdata i inställningar, men då kan den också glömma andra saker.)

Vi kommer också bygga om andra funktioner på bloggen, och syftet är att den ska bli mer användarvänlig för dig. För att bygga om anlitar vi en webbutvecklare vilket naturligtvis kostar pengar. Hur finansierar vi saker som dessa? Jo, det gör vi med hjälp av de sponsrade inlägg (samarbeten) som du ibland ser här på bloggen!

(Nästan) besöksrekord

Vi skriver på vår blogg att vi har ca 25 000 unika besökare per månad enligt Google Analytics. Det stämmer ganska bra, även om det varierar från månad till månad. I somras hade vi nästan 30 000 unika besökare per månad. Nu har vi också nästan 30 000 unika besökare, men bara nästan … Kanske når vi 30 000 besökare/månad idag fredag, vem vet?

GA juli
Unika besökare (användare) under 30 dagar i juli 2017: 29 387
Besökare GA
Unika besökare (användare) under 30 dagar i februari/mars 2018: 29 925

Missade du förra Happy Friday? Läs Bakom kulisserna i bloggkontoret

Prenumerera på vårt nyhetsbrev