Meny Stäng

Icha Icha – Snabbmat med kvalitet på t-centralen

Annons

Icha icha har snabbmat med kvalitet, äntligen! Det är en konst att få ihop grönsaker och såser med kött eller fisk så att det smakar riktigt bra, eller bjuder på Waow-känsla. Det låter kanske lätt, för det har väl varenda restaurang, men att få till alla smaker till en helhet med enkla medel och lokala produkter, det är jäkligt svårt. Icha Icha har lyckats!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inbjudan till Event

På den gamla foodcourten som låg vid fjärrtågen i norra hallen på centralstationen i Stockholm, har man nu byggt fyra ”torn”. Här ska det finnas ett utbud av mat och konditori i liten skala men som snabbmat. Vem har inte bråttom idag? Det var invigning i torsdags på centralen och jag (Peter) var inbjuden, och jag är väldigt glad för det. Snabbmatsrestaurangen Icha Icha sticker ut i mina smaklökar.

Icha icha

FyrA snabbmatsrestauranger

Vilka är dessa fyra snabbmatsställen som ska ge oss en upplevelse på Centralstationen? Det här är inga nybörjare, men som förstår hur mat kan göras god på väldigt kort tid, och kompletteras med kaffe och lite sött. Kanske något för alla skolor som behöver tänka nytt om mat?

Wiggos Wraps

Wiggos finns redan på Stureplan, Fridhemsplan, Hornstull och Skånegatan i Stockholm. Här kan du göra dina egna wraps som passar just dig, med lokala produkter och absolut inga halvfabrikat. Du kan beställa till minglet eller till där du ligger och solar, eller kanske till lunchen med cykelbud i Stockholm. Helt rätt i tiden och passar alla! Gott i gott gott!

Wiggos Wraps
Ett smakprov från Wiggos Wraps

Urban Deli

Urban Deli finns på Sveavägen, Nytorget och Sickla i Stockholm. Här hittar du matbutik, saluhall, restaurang, kafé och bar under samma tak. Konceptet är ekologiskt och nu finns ett litet Urban Deli på Centralen som en av de fyra nya restaurangerna. Gott? De håller alltid klass!

Lilla Urban Deli
Lilla Urban Deli
Urban Deli
Gott med färskost

Vetekatten

Vad kul att Vetekatten visar upp sig lite mer! Nu pratar vi kultur och historia för de har 80 år på nacken med kvalitet och traditioner med sina bakverk. Cafeet på Kungsgatan är en del av Stockholm ända sen Per-Albin Hanssons tid, och nu får de alltså visa upp sig på centralstationen i Stockholm.

Vetekatten
Vetekatten
Vetekatten
Väldigt mycket gott bröd och till kaffet

Icha icha

Icha icha blev min favorit av de fyra! Men vad betyder Icha icha? Det är inte helt lätt att översätta, men när man googlar hittar man förklaringar som ”hålla på” (med något sensuellt i tankarna) eller kanske att flirta. Och ja, varför inte?

Icha icha har redan tre restauranger i Stockholm som ligger i Kista galleria, Mall of Scandinavia och Mood Stockholm bakom NK. Nu finns det också en liten Icha icha på centralen.

Icha icha

Menyn på Icha icha

Man utgår från grönsaker, som är den första basen, och sen finns tre val: ris, nudlar eller strimlad zucchini. Efter det plockar man på om man vill ha svensk gårdkyckling, lågtempurerad fläsksida från Vårgårda, norsk lax eller rosastekt highland stripsteak från Skottland.

provsmakning
Provsmakning, och man vill ha mer!

Såserna kokas varje dag och är magiska kan jag säga efter provsmakning. Min favorit blev fläsksidan från Vårgårda som har en lång tillagningstid på låg värme. Den får en härligt bränd grillyta genom att man lagar den på hög värme den sista minuten innan köttet är klart. Ni vet att jag inte är en köttälskare men det här gick hem.

Menyn på Icha icha
Plocka i menyn på Icha icha

Kalorier

Alla ni som har saknat att veta hur mycket kalorier vi stoppar i oss hittar nu det direkt i menyn. Jag har undrat flera år varför inte alla restauranger kommer med info om vad du får i dig varje dag. McDonalds var först med det här, och nu kommer det nog mer. Det här var supergott och snabbt och jag rekommenderar verkligen det här. Ni har lyckats Icha icha!

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev