Meny Stäng

Persisk restaurang i Stockholm – Tehran Grill

Annons

I helgen besökte vi en persisk restaurang i Stockholm, nämligen Tehran Grill på Rörstrandsgatan i Vasastan. Det skulle bara bli en lunch egentligen, men det råkade utveckla sig till en mycket trevlig middag med förrätter, huvudrätt och väldigt trevligt umgänge.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På persisk restaurang i Stockholm

I lördags träffade vi våra vänner Lennart och Beata i Vasastan för en sen lunch (som snart ”urartade” till en middag). Jag har gått förbi Tehran Grill på Rörstrandsgatan flera gånger, och jag har faktiskt ätit en vardagslunch där en gång.

Den lunchen lockade till mersmak, och när jag föreslog persisk mat, eller iransk mat som man kanske också kan säga, var alla i sällskapet på. Det såg väldigt fullt ut inne på Tehran Grill så vi var osäkra på om vi skulle få ett bord, men vi behövde bara vänta några minuter så blev ett bord ledigt.

Det känns riktigt trevligt att kliva in på Tehran Grill. På väggarna hänger foton, troligtvis från Iran, där min blick fastnar flera gånger. En foto visar en kvinna i slöja med en kamera och ett annat foto visar en lättklädd kvinna i 50-talsbaddräkt. Kanske innan revolutionen? Stämningen är i topp i lokalen och det pratas och skrattas. Om man ska klaga på något är det möjligtvis att ljudvolymen är ganska hög.

Förrätter

Vi var superhungriga och kunde inte motstå att beställa in ett gäng goda förrätter. Vi beställde in en av det som hette ”Två små förrätter för två” och en av det som hette ”Tre små förrätter för två”, vilket resulterade i att vi fick bordet fyllt med små fat. Vi serverades persisk ost med grönsaker och valnötter, små piroger, aubergineröra, grönsaksröra samt marinerade oliver. Till detta serverades supergott bröd. Sååå himla gott!

Persisk restaurang i Stockholm
Marinerade oliver och en tallrik med någon sorts ost, samt grönsaker och valnötter
samosas
Sambose (små piroger) samt en grönsaksröra på persisk restaurang i Stockholm

Huvudrätter

Jag (Helena) och Beata valde varsin gryta. Hon valde en gryta med lamm, gula linser, aubergine, spenatyoghurt och berberiris och jag valde en gryta med kycklinglårfilé, valnötter, gurkyoghurt och saffransris. Grymt gott!

Männen i sällskapet var hungriga och valde två spett, med lammytterfilé och saffranskryddad lammfärs. I efterhand tror jag att åtminstone Peter hellre hade valt en gryta faktiskt. Vi som valde gryta var nog mer nöjda. Gott var det i alla fall!

Persisk kycklinggryta
Fesenjan – persisk gryta med kycklinglårfilé, valnötter, saffransris och gurkyoghurt
Spett
Sultani – två spett, med lammytterfilé och lammfärs

Bra att veta

Tehran Grill är en persisk restaurang i Stockholm som finns på två adresser: Timmermansgatan 5 vid Mariatorget samt Rörstrandsgatan 15 vid Sankt Eriksplan. Vi besökte den restaurangen som ligger vid Sankt Eriksplan, i Vasastan.

Tehran Grill - På persisk restaurang i Stockholm
Persisk yoghurtdryck på persisk restaurang i Stockholm

Fakta om Tehran grill

  • Ta dig hit: Till restaurangen på Rörstrandsgatan 15 tar du dig genom att ta buss eller t-bana till Sankt Eriksplan. Härifrån går du in på Rörstrandsgatan.
  • Öppettider: Mån-tis 11-21:30, ons 11-22, fre 11-23, lör 12-23, sön 12-21:30 (2018)
  • Priser: Förrätter 50-75 kronor, huvudrätter 170 – 260 kronor (2018)
  • Vegetariskt: Det finns vegetariska alternativ. På menyn just nu finns en vegetarisk gryta med gula linser och aubergine samt ett vegetariskt grillspett med halloumi, portabellosvamp och grönsaker.
  • Läs mer: Du kan läsa mer på restaurangens webbsida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev