Meny Stäng

Digitala reseföretag, kaninland och vinteräventyr

Annons

I veckans resenyheter kan vi bland annat avslöja vilket företag som knipit platsen som det mest digitala reseföretaget i Sverige, Dessutom handlar det om minskning av plast i haven, visning av campers i advent, kaninland och vinteräventyr. Som vanligt kommer nyheterna från pressmeddelanden från olika företag i resebranschen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så ska Ving minska plast i haven

Thomas Cook Group, som Ving är en del av, vill minska nedskräpningen av plast i haven. Runt åtta miljoner plastföremål hamnar varje dag i haven, och på så sätt förstörs både havsmiljön och stränderna runt om i världen. Företagets mål är att 70 miljoner engångsartiklar i plast ska vara borta i slutet av år 2019.

Hav i Europa

Vinterns mest instagramvänliga stränder

TUI har, genom att gå igenom egna data från tidigare år, skapat en lista över de stränder som historiskt genererat flest likes på sin Instagram. De mest instagramvänliga stränderna vintertid hittar vi i Mexiko, en destination som innehar de tre översta platserna följt av Aruba och Thailand:

  1. Isla Contoy, Mexiko
  2. Isla Mujeres, Mexiko
  3. Isla de Holbox, Mexiko
  4. Palm Beach, Aruba
  5. Khao Lak Beach, Thailand
Isla Mujeres
Isla Mujeres i Mexiko, foto TUI

SJ mest digitala reseföretaget

Management-konsultföretaget BearingPoint rankar SJ som Sveriges mest digitala reseföretag i sin årliga mätning Digital Leaders in Sweden 2019. SJ kniper även andraplatsen som Sveriges mest digitala företag alla kategorier. I undersökningen studerades 252 kriterier inom kategorier såsom e-handel, mobila tjänster och sociala medier.

SJ

Visning av Northstar Campers

Under första Advent anordnar Northstar Campers stor visningshelg, då de visar upp sina campers och bjuder på kaffe, glögg och pepparkakor. Visningen är lördag 1 december och söndag 2 december, klockan 10-16. Adress: Dåntorpsvägen 33 i Jordbro Företagspark (Haninge, Stockholms län).

campers

Liseberg storsatsar på kaninland

Inför 2020 satsar Liseberg inte mindre än 200 miljoner på barnområdet Kaninlandet, som invigdes 2013. I området finns idag 13 attraktioner, spel, lekplats och teaterscen. Den nya satsningen innebär bland annat att man kommer bygga en kanintema-restaurang, en ny scen samt en ny attraktion, som än så länge är hemlig.

kaninlandet

sagolika vinteräventyr vid Icehotel

Den 14 december inviger ICEHOTEL årets sviter i den 29:e upplagan och den 22 december invigs årets upplaga av ceremonisalen. Julkänsla erbjuds redan i november med snösäkra äventyr i skogarna, lokal julmarknad och julbord med norrländsk tvist. Aktiviteter som erbjuds är bland annat norrskensjakt, hundspannskörning och kurser i foto, isskulptering och vildmarksöverlevnad.

Icehotel

Missade du förra resenyheterna? Läs Flyg till Moskva, hotade djur och förbud mot plast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev