Meny Stäng

Island, Irland och både gamla och nya vänner

Detta har varit en vecka med många speciella möten! Jag (Helena) har träffat två gamla vänner, varav jag lärde känna den ena på ett mycket speciellt sätt. Dessutom har vi hunnit med både 30-årsfirande och Irlands-träff. Det sämsta har varit att jag varit ordentligt förkyld och det bästa har varit allt annat. Vad har varit bäst under din vecka?

Träff med kompis på Island

I Reykjavik träffade vi en gammal kompis till mig (Helena), som jag inte träffat på sisådär 17 år. Jag lärde från början känna henne (lyssna nu!) genom att hon klottrat på isländska på en toalettdörr på en krog i Stockholm.

Jag svarade på klottret, och några veckor senare svarade hon med en e-postadress … Ja, detta är sant! Nu hade vi inte setts på länge, så jättekul att se henne tillsammans med hennes nu 15-årige son. Jag glömde att fota, men ändå! Happy Friday!

Samma hotellbar i Reykjavik … annat tillfälle!

30-årsfirande

När vi kom hem från Island var det direkt dags att fira Alexandra, Peters sonhustru, som precis fyllt 30. Vi missade det riktiga firandet, och istället bjöd de in oss på ”lite” plockmat. Fantastiskt lyxigt, gott och trevligt!

buffé
Robin och Alexandra

Efter maten roade vi oss med att skrapa länder på en så kallad ”scratch map”. När man skrapar länderna i lugn och ro, och pratar om platserna man besökt, är det riktigt roligt! Tack Robin och Alexandra för en fin kväll!

scratch map

Besök av barndomskompis

Senare i veckan fick jag (Helena) besök av min barndomskompis Johanna. Vi blev kompisar i Lund när jag var 4 år och hon 3 år, och har varit vänner sedan dess. Nu träffas vi inte så ofta (Johanna bor i Skåne), men när vi väl träffas så känns det ju precis som vanligt. Johanna, som är forskare i limnologi (läran om sötvatten) skulle på möte i Stockholm och passade på att spendera en kväll hos oss i husbåten. Sååå roligt och trevligt!

Irlands-träff

Torsdag eftermiddag och kväll arrangerade Irlands turistbyrå en träff på en irländsk pub, med anledning av att det snart är dags för säsong 8 av TV-serien Game of Thrones. En stor del av TV-serien har ju spelats in på ön, och vi har tidigare skrivit om 10 inspelningsplatser för Game of Thrones i Nordirland.

Nu fick vi bland annat träffa Flip Robinson (översta bilden), som startade sin karriär med att riva biljetter vid repbron Carrick-a-Rede, och som sedan fick statera som stand-in för ”Hodor” i Game of Thrones. Nu kör han sina egna guidade turer, Giant Tours Ireland, i den populära TV-seriens fotspår. Snacka om häftigt karriärbyte!

Missade du förra Happy Friday? Läs Island och omstart av internet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev