Meny Stäng

Namnbyte, vandringsleder och mer resa för pengarna

Annons

Börjar namnet Stockholm kännas lite uttjatat? Är det kanske dags att byta namn på vår huvudstad? Troligtvis inte, men så har man resonerat i Kazakstan där parlamentet har röstat ja till ett namnbyte för huvudstaden. Andra nyheter denna vecka är bland annat att STF lanserat signaturleder och en lista över vilka resmål som ger mest resa för pengarna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Direktflyg från Göteborg till Wien vintertid

Sedan tidigare flyger Austrian Airlines mellan Wien och Göteborg sommartid. Nu etablerar flygbolaget Laudamotion en direktlinje mellan städerna vintertid. Direktlinjen mellan Göteborg och Wien startar den 27 oktober 2019. Laudamotion börjar också, vilket de informerat om tidigare, flyga direkt från Göteborg till Stuttgart med start i april.

Laudamotions Airbus A320. Foto: Laudamotion

Huvudstaden i Kazakstan byter namn

Under förra veckan röstade Kazakstans parlament ja till att byta namn på huvudstaden, rapporterade flera medier. Röstningen innebar att huvudstaden Astana byter namn till Nursultan, efter president Nursultan Nazarbajev, som oväntat avgått efter nästan 30 år vid makten. För några dagar sedan rapporterade DN om folkliga protester mot namnbytet.

Astana … förlåt Nursultan i Kazakstan, foto: Pixabay

Konferens om framtidens resor

Den 7 maj arrangerar Breakit konferensen Travel Tech, för chefer, affärsutvecklare och investerare inom reseindustrin. Under konferensen kommer man diskutera trender inom digitalisering och turism. Teman för dagen är personifiering, den hållbara resenären och delningsekonomin. Talare är bland annat Lottie Knutsson, flera start up-bolag och en bloggare som ifrågasätter influencers flygresor.

Travel tech

STF lanserar 12 signaturleder

Svenska Turistföreningen, STF, har utsett 12 signaturleder för vandring i Sverige. Med de nya signaturlederna blir det enkelt för nya och erfarna vandrare att hitta nästa vandringsäventyr, skriver STF i ett pressmeddelande. Det är ett krav är att alla ska vara lätta att nå med kollektiva färdmedel och du hittar dem på STF:s webbsida.

Signaturled Höga Kusten, foto: Anette Andersson

Dessa resmål ger mest resa för pengarna

Den svenska kronan har under det senaste året haft en negativ utveckling i jämförelse mot många av de större turistvalutorna, och därför har det blivit dyrare att resa. Men det finns flera länder som ger mycket resa för pengarna, enligt ett pressmeddelande från Ticket.

Saranda Albanien
Strandpromenaden i Saranda, Albanien

Missade du förra resenyheterna? Läs Sovplatser i ekonomiklass och husbil på månen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev