Meny Stäng

Sovplatser i ekonomiklass och husbil på månen

Annons

I denna veckas resenyheter kan vi berätta om flygbolaget Thomas Cook som lanserar liggplatser på långflygningar i ekonomiklass. Vi kan också rapportera om en husbil som planeras för månfärder. Ja, du hörde rätt! Månhusbilen blir knappast tillgänglig för oss vanliga fritidsresenärer, men vi kan i alla fall titta på en film som visar hur den kommer ser ut.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nya direktlinjer till Polen från Göteborg

Flygbolaget Ryanair kommer öppna två nya flyglinjer från Göteborg Landvetter till Polen. Den ena kommer att gå till Gdansk och den andra till Katowice. Linjerna kommer att starta den 27 respektive den 30 oktober. Sedan tidigare flyger Ryanair från Göteborg till Krakow och Warszawa. Om man räknar in de två nya destinationerna kommer Ryanair flyga till 19 europeiska destinationer från Landvetter.

Gdansk Neptun

Sovplatser på flyg i ekonomiklass

Flygbolaget Thomas Cook lanserar liggplatser i ekonomiklass, rapporterar den brittiska tidningen Daily Mail. Sovplatserna lanseras på långflygningar på flygplanet Airbus A330, och kommer vara tillgängliga mot extra betalning från och med den 13 maj. Sovplatserna ordnas genom att man bäddar över tre säten, men platsen kommer vara billigare än tre sittplatser. Det kommer dock bara finnas fyra liggplatser per flygtur.

flyg
Foto: Thomas Cook Airlines

Boeing pausar leveranserna av modellen 737 Max

Den hemska kraschen med ett Boeing 737 Max-plan i Etiopien var den andra kraschen med samma flygplansmodell inom ett halvår. Flera länder har efter olyckan belagt modellen med flygförbud, och nu rapporterar flera medier att Boeing pausar alla leveranser av flygplansmodellen. Enligt Expressen kan flygstoppet kosta Boeing nära 50 miljarder kronor.

boeing

Toyota lanserar husbil för månfärder

Den brittiska tidningen Daily Mail rapporterar att Toyota har planer för en husbil för månfärder. Husbilen är trycksatt, så att besättningen kan leva i bilen utan rymddräkter. Bilen är 6 meter lång, 5,2 meter bred och 3,8 meter hög. Boytan är 13 kubikmeter och det finns plats för två personer, eller fyra i en nödsituation. Fordonet ska kunna köra 10 000 kilometer och drivs av solpaneler och bränslecellsteknik. Målet är att ha fordonet i drift 2029.

Nya Gotlandsfärjan har visats upp

M/S Visborg har nyligen visats upp för press och allmänhet i Visby. Destination Gotland, och moderbolaget Rederi AB Gotland, investerar i hållbar tillväxt och skriver att de nu tar nu ett stort steg mot att skapa en klimatneutral färjetrafik till och från ön. Nya M/S Visborg är startskottet för övergången till gasdrift, för att minska CO2-utsläppen.

Dags för mässan Explore Outdoor

Till helgen, den 22-24 mars är det dags för mässan Explore, som riktar sig till människor med intresse för outdoor, äventyr och friluftsliv. Mässan arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kajaker

Missade du förra resenyheterna? Läs Annorlunda solresmål och tågresor till Japan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev