Meny Stäng

Flytande by, tågpass i England och körförbud i Frankrike

Annons

Denna vecka kan vi bland annat berätta om ”Aqua Village” som lanseras i Västervik, om ett tågpass för norra England och om höga ozonnivåer i Frankrike – som lett till tillfälligt körförbud i miljözoner för vissa fordon. Vad tänker du om veckans resenyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Aqua Village lanseras i Västervik

Hela 17 procent av Kalmar läns invånare uppger att de i första hand skulle välja att bo på en flytande villa som alternativ boendeform. Det visar en ny Sifo-undersökning från Svensk Fastighetsförmedling. Nu introducerar mäklarkedjan ett nytt bostadsområde i Västervik med flytande villor, byggda av AquaVilla Produktion AB. De 17 flytande villorna har boarea 78-207 kvm och började säljas den 24 juni.

flytande villor

Forskning om inkluderande turism

Hur kan marknadsföring av platser bli mindre stereotyp och mer inkluderande? Forskare vid Malmö universitet ska studera hur marknadsföring och multietnisk reklam påverkar oss och vilken betydelse egen etnicitet, klass och attityder har. Man kommer använda ”eye-tracking” för att se vad människor fäster blicken på i bilder samt titta på hur internationella turister beskriver platser i sociala medier, i relation till hur platserna beskrivs av turismnäringen.

turism

Resia erbjuder tågpass i England

Resia Travel Group samarbetar med North of England City Experience och erbjuder ett tågpass för att upptäcka norra England. Tågpasset gäller på tågbolaget TransPennine Express och gör det möjligt att upptäcka Liverpool, Leeds, Manchester, Hull och Newcastle-Gateshead. Under fyra flexibla resdagar, under en åttadagarsperiod, kan man resa fritt mellan städerna. Man väljer var man startar och slutar, och passet aktiveras och börjar gälla från den dagen man gör sin första tågresa.

tåg

Loka Brunn inviger nyombyggt spa

Den 4 september inviger Loka Brunn sin nyombyggda Vattensalong – ett modernt spa med inspiration från bygdens tjärnar, näckrosor, skogar och vattenfall. Vattensalongen har utsikt över sjön Norra Loken och har flera nya varma källor, en stor inomhusbassäng, ett nytt gym och det rogivande avslappningsrummet Gläntan.

Loka brunn

Höga ozonnivåer ledde till körförbud i Frankrike

För första gången har Frankrike infört tillfälligt körförbud för fordon med kategori 3 enligt Crit’Air, på grund av höga ozonnivåer. Det innebär bland annat att endast diesbilar och husbilar (upp till 3,5 ton) med Euro 5 eller 6 och bensinbilar med Euro 4,5, eller 6 tillåtits att ta sig in i Paris-ringen, motorväg A86 och att 57 procent av alla fordon förbjöds. Förbud infördes också i Grenoble, Marseille och Strasbourg. Miljömärket Crit’Air krävs både på franska och utländska fordon. Du kan läsa mer om miljözoner inom EU på green-zones.eu.

green zones

Missade du förra resenyheterna? Läs Flygrädsla, tidsfri zon och Europas vackraste strand

Prenumerera på vårt nyhetsbrev