Meny Stäng

Glad Lucia önskar vi från Egypten

Det är fredag igen, men inte vilken fredag som helst. Det är Lucia idag, och från Egypten önskar vi alla läsare och vänner en riktigt fin Lucia!

Ljuset i Egypten

Ordet Lucia kommer från latinets ”lux”, som betyder ljus. Här i Egypten får vi knappast se några Luciakronor eller Lucialjus, men istället gläds vi åt ljuset från solen. Vi har pratat om det, och även om det är skönt med värme, så är det ändå ljuset här vi uppskattar allra mest!

El Gouna

Julkänslor i Egypten?

Hur är det med julkänslorna här i Egypten då? Nja, vi tänker väldigt lite på julen när vi är här ska vi säga, men visst ser man några julgranar på torgen, lite julpynt här och där, och ett gäng tomteluvor i butikerna.

Julgran i Egypten

Vi har också besökt en kyrka i Hurghada, och det kan väl kanske räknas till juligheterna!? Även om den största andelen egyptier är muslimer, så finns det ändå många kristna i befolkningen.

Kyrka Hurghada

Fest och dans i Egypten

Något Lucitatåg lär vi inte få se, men istället har vi fått se några andra uppträdanden. Igår kväll var det både magdans och en annan egyptisk dans där dansaren snurrade, snurrade och snurrade … Riktigt fascinerande att se på!

Magdans i Egypten
Dans i Egypten

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att vi är här i härliga El Gouna i Egypten, och njuter av ljuset och värmen. Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Vi gör en del utflykter såhär under slutet av veckan i Egypten, och dessa har vi inte hunnit berätta om ännu. Vi kommer alltså fortsätta berätta om El Gouna och Hurghada under veckan som kommer. Och så blir det kanske så småningom lite … julstämning.

Nu önskar vi igen en riktigt fin Lucia! Firar du, och i så fall hur? Berätta gärna!

Selfie Hurghada

Missade du förra Happy Friday? Läs Julbord, julmingel och vintercykling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev