Meny Stäng

Julmingel på TuI och nytt på bloggen

Happy Friday! Denna vecka har det blivit julmingel på TUI, och vi har också hunnit jobba en hel del med bloggen – i varje fall Peter. Mindre roligt är att vi har problem med luftvärmepumpen, men vi gläds åt att vi haft en fin resa till Egypten och att vi snart har “julefrid”. Vad har varit bäst under din vecka?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Julmingel hos TUI

I måndags, strax efter vi kommit hem från Egypten, var vi bjudna på julmingel med Föreningen Sveriges Turistjournalister. Minglet arrangerades hos turismkoncernen TUI, som berättade om sin verksamhet för oss. Vi fick bland annat veta att de snart börjar med charter till vackra Zanzibar. Vi var där för många år sedan. Fantastiskt fint! Har du varit där?

Julmingel hos TUI

Jobb och bloggjobb

Sedan vi kom hem från Egypten har vi båda jobbat. Jag (Helena) jobbar med två olika projekt på jobbet (framför allt det här om du är nyfiken) och Peter jobbar med bloggen – med räkenskaper, samarbeten, att klippa film och att uppdatera våra sidor om länder/regioner.

Våra sidor om länder

Högst upp i menyn (under “Resmål”) har vi våra sidor om länder (och ibland regioner eller öar). Här har vi samlat alla destinationer vi besökt – från norr till söder, med länkar till blogginläggen. Peter uppdaterar dessutom sidorna med information om mat, drycker, hur man reser dit, vår bucket list och en massa annat. Det tar ungefär två månader för honom att få en sida klar, och följande sidor är klara hittills. Ytterligare 13 är på gång. Kika gärna in!

Julpynt på bloggen

För några dagar sedan skrev vi vår Stora Jullista 2019, och då erkände vi att vi är ganska (väldigt!) dåliga på det där med julpynt. Sedan kom jag på att vi faktiskt julpyntar lite ändå. Vi har ju julpyntat bloggen med en massa juliga inlägg.

Jag tycker att traditioner och sånt är spännande, så jag har grottat ner mig en hel del i julmatstraditioner, udda jultraditioner i världen och annat. Klicka på rubriken “FREEDOMtravel” för att komma till startsidan – och scrolla nedåt!

Bäst denna vecka

Ja, vad har varit bäst denna vecka? Det har inte varit bra att vår luftvärmepump gått sönder (vill inte tänka på vad en ny kostar), men vi får försöka glädjas åt att vi kan sova tillsammans i bäddsoffan på övre däck – där det är varmt. Vi gläds också åt Egyptenresan, och åt att det snart blir julefrid (hoppas vi)!

Veckan som kommer

Det lackar mot jul, som det heter, och vi ser fram emot lite ledighet. Även om jag inte tar semester så har man ju många lediga dagar. Vi ska vila ut, träna, jobba med bloggen och träffa familj. Jag har massor av ideer på inlägg som jag vill skriva, så det ser jag fram emot!

Helena och Peter

Missade du förra Happy Friday? Läs Glad Lucia önskar vi från Egypten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev