Meny Stäng

Husbils- och Reseåret 2019

Annons

Det närmar sig slutet av året och det är dags att sammanfatta husbils- och reseåret 2019. Det har varit ett riktigt spännande år med varierade reseupplevelser – allt från husbilsäventyr och segling till spa och mat- och vinresor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tre husbilsresor 2019

Vi har gjort två utlandsresor med husbil under året – en resa längs den tyska Östersjökusten och en resa runt Estland. Båda gångerna använde vi husbilar som vi lånat, och en del har undrat varför. Det enkla svaret är att vi haft problem med vår husbil – och att vi blev erbjudna att testa två andra, vilket var väldigt intressant! Du kan läsa vår recensioner här:

Under hösten har vi tagit tag i och börjat fixa vår egen husbil, och den rullade till Elmiamässan i september. Nästa år kommer den få rulla mer!

Ett spännande reseår

Det har varit ett spännande reseår, och utöver husbilsresorna har vi hunnit med en hel del andra resor. Här kommer en liten tillbakablick från året.

Januari – Sri Lanka och Finland

Vi spenderade förra jul- och nyårshelgen i Sri Lanka tillsammans med vänner. Här gjorde vi en fantastisk rundresa till bland annat templen i Anuradhapura, lejonberget Sigiriya och den fina staden Galle i söder. Ett vackert land, där man hela tiden har djur och natur runt omkring sig!

Sri Lanka

Lite senare i januari besökte vi den stora resemässan Matka i Helsingfors. I samband med det besökte vi också sjöfästningen Sveaborg. Väldigt intressant!

Kungsporten Sveaborg

Februari – Östersund

I februari reste vi till Östersund för att kolla in Alpina VM i Åre, tillsammans med Österrikes turistbyrå. Här besäkte vi också det fina spahotellet Copperhill Mountain Lodge. En härlig vinterupplevelse!

Mars – Island

I mars var det dags att besöka den isländska matfestivalen Food and Fun i Reykjavik. Waow, vilken mat! Dessutom passade vi på att se ett gäng klassiska sevärdheter, som gejsrarna Strokkur och Geysir, nationalparken Þingvellir och det geotermiska badet Blå Lagunen. Har jag sagt att jag älskar Island?

April – Ringsö i Mälaren

April var en relativt lugn månad på resefronten (lugnet före stormen!) och vi hann med att besöka våra vänners sommarhus på Ringsö i Mälaren. Här hjälpte Peter till att montera skorsten till en vedspis.

ringsö

Maj – Kristianstad, Tjeckien och Tyskland

Maj inleddes med en pressresa till Kristianstad. Vi överraskades av väldigt bra mat, och hann med flera intressanta utflykter, bland annat till Ivön och Bäckaskogs slott, mysiga Åhus och Qigong-templet Yangtorp.

Åhusglass

Vi hann bara vara hemma några dagar innan det var dags för en bloggresa till Tjeckien. Vi besökte den tjeckiska spa-regionen runt Karlovy Vary, där vi njöt av härliga spa, lärde oss mer om traditionen att ”dricka brunn” och testade ölspa!

Resandet i maj fortsatte, och i slutet av månaden vad det dags att ge oss av på husbilsresan ”Strandkorgsutmaningen” i norra Tyskland. Vi reste tillsammans med 6 andra husbilar – och tävlade varje dag mot varandra. Intensivt och fantastiskt roligt! Vi besökte bland annat mysiga Waren, den fina staden Stralsund och den vackra semesterön Rügen.

Juni – Kroatien

I juni reste vi till fina Zadar i Kroatien, på en pressresa arrangerad av Kroatiens turistbyrå. Vi körde runt med bil och upplevde flera fantastiska ställen i regionen, bland annat den härliga ön Pag, kungastaden Nin med världens minsta katedral och den fina nationalparken Paklenica.

Pag i Kroatien

Juli – Estland

I juli var det dags för sommarens stora husbilsresa, som gick till och runt Estland. Waow! Estland är ett fantastiskt fint land att upptäcka med husbil! Vi besökte bland annat den vackra nationalparken Lahemaa, den trevliga staden Tartu och den fina ön Dagö, med sin estlandssvenska historia. Rummu stenbrott var också ett väldigt speciellt ställe!

Augusti – Polen och Tyskland

I augusti fick vi chansen att hänga med på en spännande seglingsresa med South Coast Baltic, som arbetar för att marknadsföra den södra Östersjökusten för seglare. Vi fick uppleva häftig segling samtidigt som vi besökte fina och intressanta platser, såsom Szczecin i Polen, Greifswald i Tyskland och den fina tyskpolska ön Usedom.

segla i Tyskland

September – Elmia, Schweiz och Egypten

Under september månad var det dags för mässan Elmia Husbil Husvagn i Jönköping. Det var en intensiv mässa då vi var utställare, föreläsare och press på en och samma gång. Vi kollade förstås också på husbilar och tillbehör, och träffade en massa vänner, som till exempel Strandkorgsgänget från maj månads resa (bilden).

Peter reste också på en pressresa till Verbier i Schweiz. Jag (Helena) kunde inte följa med på grund av jobb, men fick höra om en tuff vandring – och om helt fantastiska vyer.

Samma månad reste vi till Sharm el Sheikh i Egypten. Vi blev inbjudna av resebyrån 1001 Natt Resor, som startade direktflyg från Stockholm. Tyvärr har resebyrån gått i konkurs, men de fick oss att få upp ögonen för Sharm och Egypten! Vi upplevde bland annat härlig snorkling, fartfylld ökensafari och en intressant utflykt till Katarinaklostret vid Sinaiberget.

Oktober – Nordirland

I oktober reste Peter ensam igen, denna gång eftersom det var en pressresa som bara erbjöd en enda plats för hela Norden. Om man vill uppleva ett riktigt Halloweenfirande – då är det hit man ska åka! Halloween i Derry bjuder på en mäktig parad och en spökstad där man går All in.

halloween i Londonderry

November – Campingkryssning och Ungern

Novembers första resa blev en campingkryssning, som arrangerades av Husvagn & Camping i samarbete med Tyska Turistbyrån. Ett roligt och intensivt dygn med mässa, föreläsningar, god mat, uppträdanden och fest.

I november hängde vi också med på en bloggresa till Budapest med mat- och vintema. Waow! Vi besökte flera fantastiska caféer och restauranger i Budapest. Vi hann bland annat också med att prova termalbad och att besöka stadens underjordiska grottor.

Bad i Budapest

December – Egypten

Vi fick som sagt upp ögonen för Egypten och planerade att åka tillbaka till Sharm el Sheik som en ”tidig julresa”. När resebyrån vi bokat med gick i konkurs blev det istället en sista minuten till Hurghada. Vi njöt på hotellet Sultan Bey i El Gouna, hängde på Zeytouna Beach Island och snorklade i Röda havet.

Puh, vilket år! Det har varit fantastiskt roligt! Men nu känns det helt ok att vara hemma över jul och nyår och ta det lugnt. Nästa år ….? Det blir förstås nya äventyr. Missa inte det!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev