Meny Stäng

När man måste prioritera – detta har vi valt

Annons

Ibland behöver man skaffa många saker på en gång, och ibland måste man prioritera. Vi har varit i valet och kvalet under några veckor, men nu har vi gjort vårt val. Detta är vad vi skaffade!

Varför behöver allting bytas samtidigt?

Just nu känns det som att allting behöver bytas ut, precis samtidigt. Grejorna som behöver inhandlas ställer sig liksom på kö, och den ena grejen är dyrare än den andra.

Våra mobiltelefoner har länge varit för gamla för att användas till bloggen, eftersom fotona blir alldeles för dåliga. Sedan har jag (Helena) börjat se sämre, så jag tänkte att jag kanske skulle behöva nya glasögon. Och så var det ju luftvärmepumpen som gick sönder. Och så tappade vi skruvdragaren i sjön

marina

Att göra prioriteringar

Vi kan omöjligen köpa alla dessa saker på en gång, så vi måste prioritera. Först tänkte vi att vi skulle prioritera mina glasögon, men efter att ha tagit reda på vad progressiva glasögon kostar så har jag kommit fram till att jag prioriterar det något annat år, haha.

Luftvärmepump då? Äsch, det är ju en mild vinter (än så länge), så det får vänta. Dessutom har vi kommit på att vi kan campa i bäddsoffan på ovanvåningen, där det är varmt. Luftvärmepumpen får också vänta. Liksom skruvdragaren …

Bäddsoffa
Just nu sover vi i bäddsoffan på övre däck

Nya mobiltelefoner

Nya mobiltelefoner har det blivit! Vi har nu båda varsin ny iPhone 11, med mycket bättre kamera och med laddning som räcker betydligt längre. Bättre laddning kommer underlätta massor på resor och en bra kamera gör att vi kan använda mobilerna för att fota när vi inte har med systemkameran. Riktigt nöjda med vår prioritering är vi!!!

Min (Helenas) nya iPhone med nytt fint fordral

Happy Friday?

När vi förlorade skruvdragaren i vattnet kändes det verkligen som nej, inte en sak till. Men sedan tänkte vi ju att det kan vara så mycket värre. Vi tänkte till exempel på den fruktansvärda flygolyckan i Iran, och plötsligt kändes en förlorad skruvdragare som den mest obetydliga saken i världen.

Bäst denna vecka?

Bäst denna vecka är att vi är friska och lyckliga tillsammans. Vi har också kommit igång med promenaderna och träningen efter en del slappande under julen. Peter har som mål att få på sig sina skjortor igen (efter viktuppgång på grund av kortisonbehandling) i april. Vi jobbar mot det målet! Vad har varit bäst under din vecka? Är du kanske igång med några nyårslöften?

Fotat (med nya mobilen) under en av våra promenader

Veckan som kommer

I vår kalender står bland annat fest och möten med turistbyråer. Du kan också räkna med lite tips om den eviga staden Rom.

Ulvsundasjön

Missade du förra Happy Friday? Läs Lugna dagar hemma i Sverige

Prenumerera på vårt nyhetsbrev