Meny Stäng

Tryggare tågresor, ”stanna hemma!” och husbilsfirma expanderar

Påsken är en tid då många brukar resa, både utrikes och inrikes. I år är inget sig likt och veckans resenyheter domineras av uppmaningar om att stanna hemma i påsk, för att inte öka smittspridningen av covid-19 eller belasta vården runt om i landet. Mitt i allt elände finns också ett husbilsföretag som rapporterar goda resultat, och som till och med öppnar en ny anläggning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

SJ gör insatser för tryggare tågresor

SJ genomför nu ett antal åtgärder för att minimera risk för smittspridning, i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Från och med 2 april finns gott om platser som inte kan förhandsbokas på de tåg som kräver platsbiljett, så att resenärer kan sprida ut sig. Av samma anledning förlängs regionaltågen i rusningstrafik. SJ vill också påminna om det personliga ansvaret i att avstå onödiga resor, undvika att resa i rusningstid och att hålla avstånd till varandra, samt att personer över 70 år bör undvika kollektivtrafik.

SJ tåg

Skidanläggningar stänger inför påsk

SkiStar har beslutat att stänga skidanläggningarna i Åre, Sälen och Vemdalen från och med måndag den 6 april. Påskgäster får boka av, eller boka om till nästa år. Bakgrunden till beslutet är rådet från Folkhälsomyndigheten att värna om hälso- och sjukvården i berörda regioner.

Snö

Waxholmsbolaget uppmanar resenärer att stanna hemma

Under påsken förstärker Waxholmsbolaget turerna ut i skärgården, men uppmanar alla till att inte resa om resan inte är helt nödvändig. För att minska risk för smittspridning kommer man inte släppa på så många passagerare som fartygens certifikat tillåter.  Waxholmsbolaget uppmanar alla resenärer att:

  • Avstå från att åka ut i skärgården om inte resan är absolut nödvändig.
  • Är du över 70 år eller tillhör en riskgrupp ska du inte resa ut i skärgården.
  • Tänk på att om du blir sjuk ute i skärgården så får du inte ta båten hem.

Destination Gotland uppmanar resenärer att stanna hemma

Färjetrafiken till Gotland måste även under kristider försörja ön med varor. Samtidigt uppger Destination Gotland att alla har ett stort ansvar att minimera risk för smittspridning. Sjukvårdens kapacitet på Gotland är mycket begränsad, och resenärer uppmanas därför att avstå icke nödvändiga resor till Gotland.

Från och med den 1 april minskas trafiken till bastrafik, vilket de flesta dagar innebär två dagliga avgångar till och från Nynäshamn och en daglig avgång till och från Oskarshamn. Antalet bokningsbara sittplatser ombord begränsas för att säkerställa större avstånd mellan passagerare.

Svea Husbilar expanderar och öppnar nytt i Kinna  

Svea husbilar är inne i en expansiv fas och öppnar nu upp sin tredje anläggning, som tar plats i Kinna. Satsningen gör det möjligt för koncernen att utöka och nischa anläggningarna. De nya lokalerna i Kinna, som öppnade 1 april, blir en renodlad husbilsanläggning. Företagsledningen ser framtiden som stabil i en tid där många andra känner av motvinden och ser fram emot etableringen som ger flera nya arbetstillfällen till orten.

Svea husbilar

Veckans reflektion

Den här påsken blir annorlunda för många och vi stannar också hemma, i enlighet med rekommendationerna. Riktigt trevligt i alla fall att det går bra för ett husbilsföretag i dessa tider!

Missade du förra resenyheterna? Läs Tillverkning av campingfordon pausar – och företag väljer camping

Prenumerera på vårt nyhetsbrev