Meny Stäng

Mässcampingbiljetter, digitala museer och sandskulpturfestival

Annons

Måndag igen och dags för resenyheter! Mässcampingbiljetterna har släppts till Elmia Husvagn Husbil 2021 och olika svenska turismföretag gör sitt bästa för att planera för året – med säkerhetstänk, begränsningar, digitala lösningar och avbokningsregler.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mässcampingbiljetter släppta till Elmia Husvagn Husbil 2021

Fredagen den 12 februari släpptes biljetterna till mässcampingen på Elmia Husvagn Husbil 2021, som kommer gå av stapeln 8-12 september. Elmia Husvagn Husbil är Nordens största husvagns-och husbilsmässa, med inspiration, nyheter, aktiviteter och nöje för hela familjen. Mässcampingen är Nordens största med cirka 2700 platser. Om Elmia Husvagn Hubil 2021 inte kan genomföras på grund av den rådande pandemin återbetalas mässcampingbiljetten.

Påskfirande med Bamse inleder Kolmårdens säsong den 2 april

Den 2 april slår Kolmården upp sina portar för året och inleder hela säsongen med ett stort påskfirande i 10 dagar. Under hela påsklovet, mellan 2-11 april, pågår nämligen ”Påsk med Bamse” i parken. Barnen kommer kunna träffa Bamse och hans vänner, utforska Bamses kluriga påskstig, följa med Lille Skutt på äggjakt och utmana häxorna i kvasthoppning. Antalet platser är begränsade. Alla besök måste förbokas online för både årskortsinnehavare och dagbesökare och biljetterna släpps vecka 10.

TUI:s nya kampanj påminner om känslan att vara på semester

I förra veckan gick TUIs nya kampanj upp i Sverige, Danmark och Finland. Kampanjen är den andra i ordningen sedan pandemins start. Konceptet ”Still Amazing” ska påminna om att grunden med det som är härligt med att resa fortfarande finns kvar: som att få tid tillsammans och komma närmare varann, sand mellan tårna, eller morgondoppet i det salta havet. Samtidigt fortsätter kommunikationen kring säkerhet och trygghet, något som man jobbat med aktivt under det gångna året.

SAS öppnar 180 flyglinjer om restriktionerna lättar

Flygbolaget SAS planerar att öppna upp 180 direktlinjer från Skandinavien till Europa i vårens och sommarens trafikprogram, förutsatt att restriktionerna då har lättats. Detta rapporterar ett flertal medier. Förutom att en rad linjer återöppnas, lanseras flera nyheter som Stockholm-Barcelona, Oslo-Faro och Köpenhamn-Larnaca.

Flyg SAS

Sveriges museer blir mer och mer digitala

Trots smittskyddsrestriktioner och nedstängning har Göteborgs museer nått en rekordpublik, enligt ett pressmeddelande från Göteborgs stadsmuseum. Under coronaåret 2020 hade det digitala utbudet på museernas webbplatser och sociala medier över sju miljoner interaktioner och visningar.

I Stockholm rapporterar Naturhistoriska riksmuseet att den dinosaurie-älskande karaktären Dino-Doris blir digital. Lagom till sportlovet möter hon besökarna på hemmaplan i en digital satsning med tio kortfilmer samt en temasida på museets webbplats där man kan ställa frågor och delta i quiz.

Dino-Doris på Naturhistoriska riksmuseet, foto: Bengt Olofsson

Kalmar planerar för sandskulpturfestival

Det blir en sandskulpturfestival i Kalmar sommaren 2021, enligt ett pressmeddelande från Destination Kalmar. Förra året fick festivalen ta en paus men i år planerar man för ett coronaanpassat evenemang där skulpturerna sprids ut över ett större område. Kalmars internationella sandskulpturfestival genomfördes för första gången sommaren 2013 och har sedan dess varit ett uppskattat inslag i Kalmar under sommaren. Preliminärt datum för festivalen är den 5−9 juli 2021.

En av skulpturerna från Kalmar International Sandsculpture Festival 2015, foto: Albin Rylander.

Veckans reflektion

Vi hoppas verkligen, verkligen att Elmia Husvagn Husbil ska bli av i år, och eftersom det är först i september så känns det hoppfullt.

Missade du förra resenyheterna? Läs Nya ställplatser, norrsken för kineser och visenter på resa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev