Meny Stäng

Vi åker till Uzbekistan – följ resan på Instagram

Annons

Nu åker vi snart till Uzbekistan – igen! Denna gång blir det en rundresa, då vi kommer se flera olika platser i landet. Resan är en pressresa med bloggare och journalister från hela Norden – en grupp som vi satt samman.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår förra resa till Uzbekistan

Om du följer oss kanske du kommer ihåg att vi besökte Uzbekistan i höstas? Vi var där i anledning av 25 UNWTO (den 25:e sessionen av generalförsamlingen inom United Nations World Tourism Organization). I samband med detta hann vi också se en hel del av den vackra och spännande staden Samarkand. Det finns förstås mer att se och uppleva i Uzbekistan, och nu reser vi dit på nytt!

Pressresa till Uzbekistan

Sedan vi var på resan till Samarkand har vi haft fortsatt kontakt med Uzbekistans ambassad i Stockholm. Uzbekistans officiella turismorganisation ville gärna arrangera en pressresa till Uzbekistan, med nordiska reseskribenter och vi fick i uppdrag att sätta ihop denna grupp. Vi har arbetat med att samla gruppen och förbereda resan, tillsammans med ambassaden, sedan i höstas. Och nu är det snart dags!

Nordiska journalister och resebloggare till Uzbekistan

Vi blir en grupp på 11 skribenter som gör denna resa. Gruppen består av journalister och bloggare från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi kommer resa runt i landet tillsammans med guider. Dessutom kommer någon att göra egna utflykter, utöver det gemensamma programmet.

Uzbekistan – ett spännande turistland

Uzbekistan är ett fascinerande land som har mycket att erbjuda besökare, i form av historia, arkitektur, matkultur, dans, hantverk, natur, Unesco världsarv och mycket annat. Här ligger bland annat den omtalade staden Samarkand, som har ett sagans skimmer över sig, och här passerade en gång i tiden den kända Sidenvägen. Andra intressanta platser inkluderar exempelvis huvudstaden Tasjkent och den historiskt spännande staden Buchara.

Uzbekistan har ett stort fokus på turism och har bland annat sett till att landet är visumfritt att besöka för många av världens nationaliteter. För medborgare i de nordiska länderna är det fritt att besöka landet i upp till 30 dagar utan visum.

Följ resan på Instagram

Med tiden kan du förvänta dig reportage om Uzbekistan, både här på FREEDOMtravel och i andra nordiska kanaler med fokus på resor. Redan nu kan du läsa våra tidigare reportage om Uzbekistan här.

Vill du följa den nya resan, som går till Tasjkent, Samarkand och Buchara, i realtid? Då är du välkommen att följa FREEDOMtravels Instagramkonto: @freedomtravelnews. Du kan vänta dig uppdateringar från och med måndag 22 april. Här på freedomtravel.se kan du vänta dig en hälsning från Uzbekistan nästa fredag!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev