Meny Stäng

Ystad småbåtshamn – ställplats för husbilar

Vi rullade med husbilen från Stockholm till Ystad småbåtshamn. Peter körde så långt han orkade, och det blev hela vägen från Stockholm till Ystad. Vi kom fram vid ett-tiden på natten, och vaknade sedan till en strålande solig morgon i småbåtshamnen. Trots alla förberedelser startade den första resdagen med lite strul dock …

Strul på resan

Vi är äntligen på väg på vår husbilsresa mot Kroatien och Italien, och det känns förstås fantastiskt. Tyvärr startade resan med en del strul som vi inte räknat med.

För det första ville spänningsomvandlaren inte fungera, vilket gjorde att killarna kunde inte spela Playstation medan vi körde. För det andra verkade uppdateringsskivan till GPS:en som vi köpt (dyrt)vara fel modell. Den fungerade i alla fall … Alltså, hur irriterad kan man bli när teknik inte fungerar …?

Ystad småbåtshamn

Ställplats i Ystad småbåtshamn

I Ystad småbåtshamn finns en ställplats för husbilar under sommarmånaderna. När båtarna sedan lyfts upp på hösten blir platsen uppställningsplats för båtar, och kan alltså inte längre fungera som husbilsplats. Men så här på sommaren går det bra!

Det ska finnas möjlighet att få ström och annan service via Hamnkontoret. Eftersom vi kom fram mitt i natten var det dock ingen idé att börja leta efter det … Läs gärna mer om ställplatsen på Ystad marinas webbsida.

Vädret i Ystad är fantastiskt härligt just nu och vi har njutit av solen och värmen under dagen här i marinan. Vi har också sett många människor som badar på stränderna.

Ystad hamn
Ystad

Ystad – Swinoujscie

Vi fick en fin lördag morgon i Ystad småbåtshamn innan det var dags att köa i två timmar för att komma ombord på den försenade båten. Färjan till Polen är ett smidigt sätt att resa till Europa, även om resan kan bli lite seg.

Ute på däck sitter polska män och tömmer ölback efter ölback. Inne i matsalen kan man äta fläsklägg med pommes frites på platsbricka … Vid halv nio gled vi äntligen in i Swinoujscie hamn.

Helena på båten, medan den åker in i Swinoujscie hamn

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!