Här presenterar vi ställplatser i Montenegro – våra personliga erfarenheter av ställplatser, campingar och andra ställen att övernatta på. Platserna presenteras från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där – observera att uppgifter och priser gäller för det angivna året.

CAMPING OCH ställplatser i Montenegro

Det finns gott om  campingplatser runt om i landet, men kanske främst längs kusten. Fricamping är endast tillåten om markägaren lämnat tillstånd. På allmän mark är fricamping inte tillåtet. Här kommer alla campingar och ställplatser i Montenegro som vi har besökt.

Vädret just nu

booked.net

Kotorbukten: Morinj

Camping Naluka

Camping Naluka

Montenegro, Kotorbukten, Morinj

Beskrivning: Trevlig och välskött camping vid en liten kanal och med kort promenadavstånd till en trevlig liten strand vid Kotorbukten. Bussar går utanför till Kotor. Service: El, vatten, servicehus med fräscha toaletter och duschar och WiFi som ingår i priset. Pris: 18 euro/dygn exkl. el och 20 euro/dygn inkl. el i september 2015. Hitta hit: Kör till Morinj. Stor skylt finns vid vägen. (2015)

Kotorbukten: Kotor

Parkeringsplats vid vattnet

Ställplatser i Montenegro: Kotor parkering

Montenegro, Kotor

Beskrivning: Parkeringsplats med fint läge vid vattnet, kort promenadavstånd till Gamla stan. Vi hittade inte så många organiserade ställplatser i Montenegro, men här är tillåtet att stå över natten med husbil. Service: Ingen. Pris: 20 euro/dygn 2015. Hitta hit: Kör till Kotor. Parkeringsplatsen ligger längs vägen, mot vattnet. (2015)

Petrovac (Kusten)

Camping Maslina

CampingMaslina

Montenegro, Petrovac

Beskrivning: Stor och välskött camping nära en relativt fin strand. Service: El, vatten, servicehus, WiFi som ingår i priset samt bra plats för att tömma/fylla tankar. Pris: 16,50 euro/dygn under september 2015. Hitta hit: Buljarica bb 85 300 Petrovac. Ligger strax söder om Petrovac. Skyltar med ”camping” syns vid vägen. (2015)

Ulcinj (Kusten, Södra Montenegro)

Safari camping

Safari camping Montenegro

Montenegro, Ulcinj

Beskrivning: Stor och fin camping precis intill lång sandstrand. Service: El, vatten, servicehus samt WiFi som ingår i priset (når bara en viss del av campingen). Pris: 21 euro/dygn under högsäsong (t.o.m. 15 sept) 2015. Hitta hit: Kör mot Ulcinj. Det är tydligt skyltat till campingen.  (2015)

Väder i Montenegro (Budva)

Montenegro, Budva

Läs mer