Annons

Då lämnar vi Italien med en blandad smak i munnen. Det har varit underbart väder hela tiden, precis som man vill ha, men det är ingen kanonmat och det är dyrt. 500 kronor för varje natt på camping, och det är nästan ett krav från två killar i tonåren att det ska finnas pool och andra roliga saker. Sen har vi också italienare som har tålamodet på utsidan, tutar och skriker till allt, kul människor. Vi får ta våra ställplatser och göra det till rätt pris, när tonåringarna blir större.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Övernattning i Österrike

Efter besöket på den italienska playan ställer vi in gps:en på ett ställe i Tjecken och får reda på att det är 89 mil, så det får bli en övernattning i Österrike. Vi hittar en plats på vägen som är en sportanläggning, 7 tennisbanor, en fotbollsplan, spa, beachvolley, osv. Den heter Kremsmunster och ligger söder om Linz. Det var inget höjdarställe, men det dög väldigt bra för att stanna för en natt på väg.

Laddning för fortsatt resa

Jag (Peter) tvättade bilen, fyllde på allt som var nödvändigt, sov några timmar och fortsatte mot Tjeckien. Gps:en sa att vi skulle åka 20 mil och att det skulle ta fyra och en halv timme, man tror ju inte det är sant, att jag skulle åka i femtio kilometer i fyra timmar. Det var små vägar och väldigt mycket trafik, och mycket lastbilar, så visst tog det tid men det var jäkligt skönt att köra på små vägar utan att ligga och pressa i 130 knyck.

Nynäshamn nästa gång

Vi passade på att kolla hur långt det är mellan Gdansk och medelhavet i Italien, och det var 180 mil, om man åker från Nynäshamn. Om man åker över Tyskland så blir det 300 mil, så det blir samma pengar med båtar och avgifter, men man kör bra mycket mindre och man får mer tid till att semestra på. Så det blir Nynäshamn nästa gång.

Sunkig toalett
“Servicehuset” på campingen i Österrike – ok för övernattning en natt, men inte mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev