Meny Stäng

Bloggare lever perfekta liv … eller?

Annons

Hemma hos bloggare är det alltid välstädat, inredningen är välmatchad och maten är vackert upplagd … eller? Annika, som driver bloggen Yesterday you said tomorrow, har med två riktigt bra bilder lyckats fånga hur någonting kan se ut i verkligheten och hur det kan framställas på bloggen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför gör vi så här?

Kolla gärna in Annikas inlägg här. Frågan är varför vi gör såhär? Då och då läser man artiklar där det hävdas att man i bloggvärlden, och på Facebook, vill bygga upp en bild av sig själv som är lite bättre än verkligheten, och sedan få bekräftelse för den. Och det kan säkert till viss del stämma. Men jag tror att det finns andra förklaringar också.

Fånga det positiva

Som att man gärna vill fånga det som är vackert, positivt och roligt. Livet är fyllt av problem som ska lösas och jobbiga, mindre glamorösa, arbetsuppgifter. Bloggen kan vara ett andningshål där man kan släppa det där vardagstrista och fokusera på något man är intresserad av och brinner för, som inredning, mat eller resor.

De allra mest jobbiga situationerna i livet kan dessutom kännas alldeles för privata att blogga om. Hur resonerar ni som har bloggar? Och du som ”bara” läser bloggar, störs du av att det verkar lite för perfekt ibland?

resa med migrän
Ibland är det ju inte alls perfekt … kan man blogga om att man har migrän?

Provocerande med all denna lycka?

Många bloggar man läser är väldigt lyckliga. Många bloggar är till exempel fyllda av vackra blommor, exotiska maträtter, söta djur och romantiska solnedgångar. Människorna bakom bloggarna har förmodligen personliga bekymmer precis som alla andra, men de behöver man sällan läsa om. Enligt en artikel i SvD var provokation stort i bloggens barndom, men nu är det istället vänlighet och lycka som gäller.

Kan det då inte vara provocerande att folk verkar så himla lyckliga och perfekta hela tiden? Är folk verkligen äkta där bakom bloggarna? Vi försöker vara personliga och ärliga, men samtidigt gäller det ju en utvald del av livet: husbilar, camping, resor och fritid. Andra saker i livet, som jobb, ekonomi, hälsa, relation, barn och släkt får ett ganska marginellt utrymme på vår blogg. Och så måste det ju få vara. Eller hur resonerar du?

Dator

Prenumerera på vårt nyhetsbrev