Meny Stäng

Ingenting ligger i Solna

Nu tror ni att det här inlägget inte kommer handla om någonting, men det gör det. Det handlar om Ingenting. Kontors- och bostadsområdet Ingenting ligger i Solna, inte långt ifrån där vi bor. Området har, liksom den intilliggande Ingenting-skogen, fått sitt namn efter frälsegården Ingenting, som lydde under Karlbergs slott.

Bostäder, kontor och gator

Både Johan Tobias Sergel och Carl Michael Bellman ska ha bott eller vistats här under perioder. Byggnaderna från 1700-talet revs dock i samband med byggandet av Tomteboda postterminal. Nu bygger Solna stad bostäder, kontor, gator och torg i området. Jag har fascinerats av namnet Ingenting sedan jag flyttade hit, men ursprunget till namnet är tydligen omtvistat …

Ingenting Solna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev