Meny Stäng

Framtidens resande – snart här

Annons

I framtiden kommer vi att kunna höra och känna på resmålet redan hemma i soffan, och en digital reskompis i armbandet kommer hjälpa oss att boka resan. Detta avslöjas i Skyscanners nya rapport. Och kanske är framtiden inte så långt borta …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Digitala resekompisar och semantiska söksajter

I The Future of Travel 2024 kan man läsa att vi alla kommer att ha digitala resekompisari våra telefoner eller smycken, som tipsar om resor utifrån individuella preferenser. Vi kommer också kunna ”prova” olika destinationer med virtuella verktyg. Vi kommer till exempel kunna åka upp i Eiffeltornet redan innan vi är där. Reseplaneringen kommer att ske med hjälp av semantiska söksajter, som vet vad kunden vill ha genom att tolka dennes nätbeteende.

Sveriges första digitala resebyrå

Jaja, det där kommer väl i framtiden, tänkte jag. Sedan såg jag att sajten Resfeber lanserar ”Sveriges första digitala resebyrå”. De skriver att sajten är unik och skiljer sig från övriga resesajter genom att utgå från kundens beteende på nätet. Ok, det har redan börjat, tänker jag … Vad tänker du? Ser du fram emot den nya tekniken eller suckar du trött och tänker ”det var bättre förr”?

Boracay - värme i vinter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev