Meny Stäng

Polen – ett populärt resmål

Var tredje svensk planerar att åka på bilsemester i Europa i år, och Polen lockar två av tre svenskar. Det visar en undersökning som utförts på uppdrag av TT-Line. I Polen hittar man allt från vacker arkitektur och historia till sol och bad.

Krakow lockar mest

Sammanlagt 54 procent väljer Polen för en storstadssemester, medan 46 procent föredrar att uppleva landsbygden. Den stad som lockar mest är Krakow (30 procent) och 18 procent vill ta del av andra världskrigets historia på resan.

krakow
Krakow är en fin stad

Färja från Trelleborg

Inför säsongen 2014 har TT-Line öppnat en ny färjelinje som går mellan Trelleborg och Świnoujście. Polen blir ofta omnämnt när man pratar om Europas finaste sandstränder. ”Med vår nyöppnade linje vill vi även göra det möjligt för svenskar att upptäcka den polska Rivieran samtidigt som vi underlättar för svenskar att ta med bilen på semestern och upptäcka hela landet”, säger Tony Hansson, marknadsansvarig TT-Line.

Grand hotel Sopot
Grand Hotel i Sopot är mäktigt

Flera färjelinjer

Vi håller med om att Polen är ett fint resmål, som förtjänar att upptäckas av fler! Det är nära att åka över med bil eller husbil och det finns flera färjeöverfarter. Förutom TT-Lines linje från Trelleborg så kan man åka med flera andra bolag, bland annat Ystad-Świnoujście (Polferries och Unity Line), Nynäshamn-Gdansk (Polferries) eller Karlskrona-Gdynia (Stena Line).

Polen-färja
Polen ligger bara en färjeöverfart bort …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev