Meny Stäng

3 X glamorös camping

Annons

Med över 14 miljoner gästnätter om året är camping det populäraste semesterboendet i Sverige, och den nya resetrenden är ”glamping” – glamorös och lyxig camping för den kräsne resenären.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Glamping

Vi campar oftast i vår husbil Freedom, vilket känns ganska glamoröst i sig. Vi har också provat exklusiv camping i Saharas öken, i tält med både elektricitet och rinnande vatten. Men det finns fler ställen i världen där man kan prova på lyxcampande! Airbnb, bostadsförmedlare av semesterhem mellan privatpersoner, har över 500 000 boenden runt om i världen och har listat sina Topp 3 bästa “glampingplatser”.

1. Glampa under stjärnorna, Chile

Det här är det enda tälthotellet i världen som fokuserar på astronomi. Tälten är i två våningar, med avtagbart tak för en magnifik utsikt över den chilenska stjärnhimlen. Varje tält rymmer vardagsrum, badrum, terrass och sovrum med en boksamling om astronomi. När du tröttnar på att titta på stjärnor kan du ge dig ut på nattlig ridtur eller utforska naturen med cykel eller bil.

Glamping Chile

2. Glampa som en engelsk prinsessa, Storbritannien

Campa med bubbelpool, delikatessbutik, fiskhandlare, ett holistisk terapirum, bubbelpool och snickarbod. Sover gör man i något av lägrets tre tält, kompletta med kingsize sängar och dragen el. Här kan du skämma bort dig med spabehandlingar, besöka det berömda slottet Sissinghurst Castle eller prova på vindsurfing.

Glamping England

3. Glampa ”Down Under” och simma med delfiner

Glamorös camping i en kändis-husvagn (som varit med i ett flertal filminspelningar) med bar och mikro. Här campar du på stranden med havet som närmaste granne. Husvagnen är belägen vid Mornington Peninsula, Australiens bästa vindistrikt, en timmes bilfärd från Melbourne. Här kan  du simma med delfiner, snorkla eller besöka de varma källorna i området.

Husvagn Australien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev